3 דרכים להתחיל את הבוקר בלי סוכר
ידעתם שהרבה מארוחות הבוקר הטיפוסיות שאנחנו רגילים אליהן יכולות להכיל כמויות גבוהות ומפתיעות של סוכר? גרנולה(לא ביתית), מאפים ומתוקים לצד הקפה, ממרחים, יוגורטים ודגני בוקר למיניהם- לעיתים קרובות עמוסים בסוכר ועלולים לגרום לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, ולאחר מכן נפילות אנרגיה, עייפות ותשוקה לעוד מתוק, בנוסף לרעב מוגבר לפני ארוחת הצהריים.
אנשים רבים חושקים לסוכר בבוקר כיוון שיש להם רמות סוכר נמוכות בדם כשמתעוררים לראשונה (זה נכון במיוחד בקרב מבוגרים עם סוכרת). התשוקה לסוכר בבוקר היא גם תוצאה של שינה לא איכותית בלילה או פשוט בגלל שגרה לאורך זמן של אכילת מזונות מתוקים. עם זאת, אכילת מזונות מתוקים אלו יום אחר יום, ובמיוחד מיד לאחר ההתעוררות, עלולה להוביל להשלכות בריאותיות קשות למדי.
מחקרים רבים קישרו את עודף הסוכר בתזונה ללחץ דם וכולסטרול גבוה, סיכון מוגבר להתקפי לב, עור חסר ברק ועלייה במשקל.
למזלנו, קיימות לא מעט אלטרנטיבות מדהימות דלות סוכר שניתן להוסיף לתפריט הבוקר; ועם קצת מחשבה ותכנון נכון, תוכלו להבטיח ארוחה בריאה וטעימה שתשפר לכם את רמות האנרגיה, ריכוז, ומצב הרוח במשך כל היום.
הנה 3 דרכים קלות להתחיל את היום בלי סוכר:
1. מקושקשת/מוקפץ ירקותיש כל כך הרבה אפשרויות מעולות לארוחות בוקר מלוחות שמוציאות את הסוכר לגמרי מהמשוואה. ביניהם שילוב של חביתה מקושקשת ומוקפץ ירקות: טעים, משביע, מהיר וקל להכנה, המנה הזאת מוכנה במחבת אחד ועשירה בחלבון, וערכים מזינים.
איך מכינים? מתחילים עם בסיס של ביצים(ניתן להשתמש גם בטופו מפורר לגרסה צמחית). מקפיצים תערובת של בצל, פלפלים, פטריות, תרד או כל ירקות אחרים שאתם אוהבים, מוסיפים ביצים או טופו, ותבלינים מועדפים עד שמתבשל. שדרגו עם תוספת של מזונות-על כמו אבקת מיץ הסלק שלנו כדי להעניק יתרונות בריאותיים נוספים.
כבר מזמן חלפו הימים בהם צנימים נחשבו למשעממים וחסרי טעם. יצירות הצנימים של היום כוללות הרבה תוספות בריאות וטעימות שמזינות את הגוף וממלאות באנרגיה.
צנימים הם דרך מצויינת לקבל את המנה היומית של שומנים בריאים בעזרת אבוקדו, שמן קוקוס, שמן זית או חמאות אגוזים. הוסיפו ביצים, עגבניות פרוסות, צנוניות, פטריות וכמובן- זאת גם הזדמנות נפלאה להתחיל את היום עם מזונות על כמו: אגוזים, זרעים, נבטים ותבלינים.
שייקים הם מושלמים לימים בהם אתם ממהרים או סתם רוצים משהו מתוק ומשביע לקחת לדרך. על ידי בחירת מרכיבים כמו עלים ירוקים(תרד, קייל), חלב שקדים לא ממותק, ופירות בעלי ערך גליקמי נמוך כמו פירות יער, ניתן ליצור משקה עשיר בחומרים מזינים, מתוק באופן טבעי ללא צורך בתוספת סוכרים.
שייקים מציעים גם את האפשרות לשלב שומנים בריאים כמו אבוקדו או חמאת אגוזים, ומקורות חלבון כמו יוגורט יווני או אבקות צמחיות, שעוזרים לשמור על שובע ואנרגיה לאורך היום.
יתרון נוסף בשייקים זה שניתן בקלות לשלב גם מזונות על, אדפטוגניים, ופטריות מרפא ובכך לקבל מגוון רחב ועוצמתי של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ועוד- בצורה יעילה וטעימה.
גישה מאוזנת זו תבטיח שתתחילו את היום שלכם עם אנרגיה מתמשכת ורמות סוכר יציבות בדם. זקוקים לרעיונות נוספים לארוחות בוקר בריאות, דלות סוכר או ללא סוכר? כנסו לבלוג שלנו לעוד מגוון מתכונים שווים.