מתכון לסופגניות חנוכה אפויות מתוקות ובריאות

סופגניות בריאות

חג האורות הגיע, חג הניסים והנפלאות, ואנחנו כאן בפוקה ישראל מאחלים ומקווים להרבה בשורות טובות בחנוכה הזה. מתרגשים להביא לכם מתכון חדש באווירת החג: סופגניות אפויות מתוקות ובריאות! 

  • ללא טיגון עמוק
  • ללא קמח לבן או סוכר מעובד
  • עם אופציה פשוטה לגרסה טבעונית
  • ללא מילויים סינטטים מלאים בסוכר
  • ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים
  • והכי חשוב, טעים! 

רכיבים:
½2 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח שקדים
1 – ¾ כוס סוכר קוקוס או ¾ כוס מייפל אורגני \ דבש מאנוקה רוא 
2 כפות שמן קוקוס אורגני וירג'ין
¾ כוס חלב שקדים או שיבולת שועל
5 כפות רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים)
2 ביצים אורגניות או 3 כפות טחינה גולמית כתחליף טבעוני
1 כפית אבקת אפיה או סודה לשתייה
½ כפית תמצית וניל טהורה
קמצוץ מלח 

למילוי:
ניתן להשתמש בריבה קנוייה 100% טבעית ואורגנית
או לחילופין לשלב את הנוטלה הטבעית וביתית לפי המתכון שהעלנו כאן.

הוראות הכנה:

  1. נחמם את התנור מראש ל- 180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את כל הרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר קוקוס(במידה ומשתמשים במייפל או דבש מאנוקה, שימו אותם בקערה של הרטובים).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים הרטובים: שמן קוקוס, חלב שקדים, תמצית וניל, ביצים ורסק תפוחים.
  4. מעבירים את הרכיבים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. העיסה תהיה מעט דלילה ודביקה.
  5. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.
  6. נכין קערה נפרדת עם מים לצורך עבודה כדי שלא ידבק לנו הבצק לידיים, נייצר כדורים בגודל ⅓ -¼ כוס בצק לכל כדור ונניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה (ניתן להשתמש גם בתבנית שקעים חצאי כדור במידה והתערובת נוזלית מידי, ליצירת צורה מדוייקת). בזכות אבקת האפיה /הסודה לשתייה הכדורים יתפחו באופן טבעי למרות שאין בבצק שמרים.
  7. נכניס את התבנית לתנור למשך 25 דקות.
  8. בעת סיום האפיה נוציא את הסופגניות מהתנור ונתן להן להתקרר למשך5-10 דקות.
  9. נחורר בעדינות את הסופגניות ונמלא את הסופגניות בריבה הטבעית או ממרח הנוטלה הביתי. 

נזמין את כל החברים ומשפחה ונתפנק על הסופגניות המושלמות שיצאו!
חג שמח!