קרקרים מקמח כרובית

הקרקרים המושלמים ביותר שילכו עם כל סלט, מרק, ממרח או גבינה! הכינו את הקרקרים הטעימים האלה עם סירופ מייפל במקום דבש כדי לטבען אותם או תבלו אותם בטעמים ייחודיים עם אבקת שום, כוסברה, או אפילו תערובות תבלינים אהובות כמו זעתר. האפשרויות כאן הן אינסופיות!

מתכון לקרקרים מקמח כרובית אורגני של נביטאס

רכיבים:
1 כוס קמח שקדים
¼ כוס קמח כרובית
1 כף זרעי פשתן טחונים
2 כפות שמרים תזונתיים
½ כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות מים
תבלינים על פי הטעם

הוראות הכנה:

  1. נערבב בקערה גדולה את קמח השקדים, קמח הכרובית, זרעי הפשתן הטחונים, השמרים התזונתיים והמלח.
  2. נמזוג פנימה את שמן הזית, הדבש והמים ובעזרת מזלג נערבב היטב את כל המרכיבים ליצירת מן בצק פירורי. נאסוף את הבצק לכדור ונחלקו לשניים. נצור משני הכדורי בצק שלנו דיסקית עגולה וניתן להן לנוח כ10 דקות.
  3. בינתיים, נחמם את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  4. נניח את אחד מעיגולי הבצק על דף גדול של נייר אפייה ומעליו נניח דף שני של נייר אפייה. נשתמש במערוך כדי לרדד את הבצק לשכבה דקה מאוד, בקוטר של 30 ס"מ בערך. נסיר את הנייר העליון ונשמור אותו לשימוש שני.
  5. נשתמש בסכין חדה כדי לחתוך את הבצק לריבועים ונעביר את נייר האפייה עם הבצק שלנו לתבנית. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.
  6. נאפה את הקרקרים במשך 8 דקות, ואז נהפוך אותם בזהירות בעזרת מרית, באותה עת נפזר אותם בתבנית ככה שהקצוות שלהם יוכלו להפוך לקריספים. מחזירים את התבניות לתנור בכיוון ההפוך. נמשיך לאפות עוד 5-10 דקות, או עד שהקרקרים מתחילים להשחים מעט - אם חלק מהקרקרים משחימים מהר יותר מאחרים, נוציא אותם מוקדם יותר על פי הצורך.
  7. ניתן לקרקרים להתקרר על תבנית האפייה למשך 15 דקות, שם הם ימשיכו להתקשות.
  8. נאחסן את הקרקרים בכלי אטום עד 4 ימים.