מתכון לפיצה כשרה פסח מקמח כרובית - עם שני טופינג שונים
מוכנים לעלות רמה בערב הפיצה הבא שלכם? החלופה הטעימה והבריאה הזו למתכון הקלאסי של הבסיס של הפיצה קלה להכנה, נטולת דגנים וגלוטן ועמוסה במזונות על איכותיים. צירפנו לכם את שני הטופינגס האהובים עלינו אבל כל טופינג שאתם אוהבים על הפיצה שלכם יעבוד פה!
רכיבים לבסיס הפיצה:
⅔ כוס קמח כרובית
1 כפית אורגנו יבש או טרי קצוץ דק
¼ כפית אבקת שום – לא חובה
¼ כפית מלח ים
2 ביצים טרופות קלות
⅓ כוס מים
רכיבים לפיצה מרגריטה:
3 עגבניות בשלות מאוד
1 שן שום
1-2 כפות שמן זית
½ כפית מלח ים
¼ כפית אורגנו
½ כדור מוצרלה טרייה, חתוך לפרוסות
חופן פרמזן מגוררת
רכיבים לפיצה עם תרד ובצל סגול:
150 גרם עלי תרד, קצוצים גס
½ בצל סגול, פרוס
1 כף שמן זית
קורט מלח ים
קורט אגוז מוסקט
½ כדור מוצרלה טרייה, חתוך לפרוסות
הוראות הכנה של בסיס הפיצה:
- נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נערבב את החומרים היבשים בקערה. נוסיף את הביצים והמים ומערבבים ידנית עד שנוצר בצק רך. אופציה – נחצה את הבצק להכנת שתי פיצות אישיות.
- נניח את הבצק על נייר אפייה במרכז תבנית האפייה ונהדק או נרדד אותו לעיגול בעובי של כחצי ס״מ.
- נאפה את הבצק כ12 דקות ונוציא מהתנור.
- בזמן שהבצק נאפה נכין את הטופינגס שלנו (מתכונים למטה).
- נפזר את הטופינג מעל הבצק ונחזיר לתנור ולכ10 דקות נוספות.
הוראות הכנה פיצה מרגריטה:
- נחתוך את העגבניות שלנו לרבעים ונעביר לבלנדר. בפולסים נעבד את העגבניות עד לקבלת רוטב.
- נחמם במחבת קטנה שמן זית עם שן שום שלמה. נוסיף למחבת את העגבניות, המלח והאורגנו ונבשל על אש בינונית כ15 דקות, עד שהרוטב הצטמצם וטעמו לטעמכם.
- נמרח את הרוטב על בסיס הפיצה שלנו, נניח את פרוסות המוצרלה ונפזר מעל פרמזן מעל. נחזיר לתנור ולכ10 דקות נוספות ונהנה.
הוראות הכנה פיצה עם תרד ובצל סגול:
- נחמם שמן זית במחבת. נוסיף למחבת את הבצל הסגול ונטגן כ1-2 דקות.
- נוסיף למחבת את התרד ונמשיך לטגן עד שהתרד רך ונפחו ירד.
- נוריד את המחבת מהאש ונטבל במלח ואגוז מוסקט.
- נפזר את התערובת על בסיס הפיצה שלנו ונניח מעליה את חתיכות המוצרלה. נחזיר לתנור ולכ10 דקות נוספות ונהנה.