מתכון לעוגת ספל לחם בננה
עוגת הספל הטעימה הזו היא הדרך המושלמת לספק את התשוקה ללחם בננה מבלי לבלות שעות במטבח. מוכן תוך מספר דקות בלבד (אנחנו מדברים 2 דקות כן?!) וללא צורך בתנור. העוגה הזו היא ללא גלוטן, טבעונית ומכילה רק 2 כפות סוכר קוקוס!
מרכיבים:
3 כפות קמח ללא דגנים
2 כפות סוכר קוקוס
¼ כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
2 כפות אגוזי מלך קצוצים – אופציונלי
¼ כפית תמצית וניל
½ בננה מעוכה
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
הוראות הכנה:
- בספל גדול, מוסיפים את הקמח, סוכר קוקוס, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט, מלח ואגוזי המלך הקצוצים ומערבבים לאיחוד.
- לאחר מכן מוסיפים את הוניל, הבננה, חמאת השקדים וחלב השקדים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכניסים למיקרוגל בחום גבוה למשך דקה.
- מוציאים מהמיקרוגל ונותנים לעוגה להתקרר מעט. ניתן להגיש גם בתוספת גלידה שווה לקינוח המושלם.