הקיץ בשיאו: טמפרטורות גבוהות, לחות מוגברת, והגוף עובד קשה יותר כדי לשמור על איזון פנימי. בקיץ חשוב במיוחד לבחור במזונות שמזינים אותנו, מעניקים אנרגיה נקייה ושומרים על תחושת קלילות ורעננות. כאן נכנסים לתמונה הסופרפודס (מזונות־על)- מזונות טבעיים בעלי צפיפות תזונתית גבוהה במיוחד, שיכולים לעזור לנו לעבור את העונה החמה בצורה בריאה וקלילה יותר.
אז אילו מזונות־על כדאי לשלב דווקא בקיץ, ולמה?
1. עשב חיטה
עשב חיטה שופע בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ותכונות ניקוי רעלים, הוא נחשב כתרופת פלא טבעית שיכולה להצעיר את הגוף, להגביר את רמות האנרגיה ואפילו לשפר את מראה העור. נוגדי חמצון העוצמתיים שבעשב חיטה מגנים מפני נזקי חמצון שעלולים להתגבר בחשיפה מוגברת לשמש.
איך לצרוך: סחטו מיץ עשב חיטה טרי(שימו לב שאורגני) או השתמשו באבקת מיץ עשב חיטה שלנו בשייקים לחיזוק תזונתי פשוט ועוצמתי.
2. ספירולינה
הספירולינה, אצה כחולה-ירוקה מים מתוקים, נחשבת למזון־על מרוכז במיוחד: היא עשירה בחלבון מלא, ויטמיני B, ברזל ונוגדי חמצון עוצמתיים. בקיץ, כאשר הגוף מתמודד עם עומס חום ורעלים סביבתיים (כמו זיהום אוויר וקרינת שמש), הספירולינה תורמת לניקוי מערכות הגוף ולחיזוק מערכת החיסון. היא גם מסייעת להעלות את רמות האנרגיה בלי להכביד על מערכת העיכול- יתרון חשוב בימים חמים.
איך לצרוך: הוסיפו כפית אבקת ספירולינה לשייק קריר או לקערת סמודי קיצית.
3. זרעי צ'יה
זרעי צ'יה היוו מרכיב מרכזי בתזונה של בני שבטי המאיה והאינקה. למעשה, השם "צ'יה" הוא המילה בשפת שבט המאיה ל"כוח". אכן כן, זרעי צ'יה הם קטנים אך עוצמתיים- מכילים חלבון זמין, סיבים תזונתיים ושרשרת ארוכה ואיכותית של ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו ונוגדי דלקת.
זרעים אלה מצוינים לשמירה על הידרציה, כיוון שהם בעלי יכולת לספוג פי 10-12 ממשקלם במים ולהפוך לג'ל זמין, המסייע בשמירה על רמת הנוזלים בגוף.
בנוסף, הם עשירים במגנזיום, סידן ואשלגן- מינרלים חשובים המסייעים לאזן את רמות האלקטרוליטים בגוף, דבר חשוב במיוחד כשאנחנו מאבדים הרבה נוזלים בזיעה.
איך לצרוך: ערבבו זרעי צ’יה עם מים או חלב שקדים להכנת פודינג קרמי ומרענן, או פזרו מעל יוגורט, סלטים או דייסות קרות.
4. אוכמניות
אוכמניות ידועות בתכולת נוגדי החמצון הגבוהה שלהן. הן עשירות בוויטמינים C ו-K, סיבים תזונתיים ומנגן. הרמות הגבוהות של אנתוציאנינים(סוג של נוגד חמצון), עשויות לסייע בהגנה על העור מפני נזקי קרינת UV, ומסייעות להגן על הגוף מפני עקה חמצונית ולהפחית דלקות(שעלולות להתגבר בחום).
איך לצרוך: ניתן להינות מאוכמניות קפואות בשייקים, טריות בסלטים או כנשנוש בריא בפני עצמו.
5. אלוורה
כמובן שאי אפשר לדבר על מזונות על מומלצים לקיץ מבלי להתייחס לכוכב של העונה: אלוורה. צמח האלוורה נמצא בשימוש מסורתי אלפי שנים כתומך במערכת עיכול בריאה, במערכת הרבייה ובעור בריא וזוהר. מיץ האלוורה נחשב כמזון העשיר ביותר עלי אדמות- סופר פוד במיטבו. האלוורה מרגיעה, מקררת, מלחלחת ומרפאה.
לאלוורה תכונות מקררות טבעיות, העוזרות להוריד את חום הגוף מבפנים. היא אנטי-דלקתית, עוזרת לשמור על רמת חומציות מאוזנת בגוף(חשוב כשמאבדים מינרלים בזיעה), ומכילה כמות גבוהה של מים ואלקטרוליטים, המסייעים בשמירה על איזון הנוזלים בגוף.
איך לצרוך: ניתן לשתות מיץ אלוורה כפי שהוא(על פי הוראות השימוש בתיאור המוצר), או לערבב יחד עם מיצים אחרים או שייקים למשקה מרענן ומעניק לחות.