אקטיביסט דבש מאנוקה ייחודי מ -AOTEAROA
דבש מאנוקה רוא המיוצר בטבע הפראי של ניו זילנד על ידי דבורים המאביקות את שיח המאנוקה המקומי במהלך חלון עונתי קטן באביב ובקיץ. דבש מאנוקה הוא משאב יפייפה עם רמות גבוהות משמעותית של אנזימים ותכונות אנטיבקטריאליות מאשר כל דבש אחר. הוא באמת אחת המתנות המיוחדות של אמא טבע לנו. היושרה והחזון שלנו באקטיביסט הם שהדבש שלנו מיוצר במנות קטנות, ולכן שומר על ערכו הייחודי, תכונותיו התזונתיות הפעילות ואנזימי הצמח.
למה דבש מאנוקה?
דבש מאנוקה הוא אחת מצורות הדבש הייחודיות והמועילות ביותר בעולם. בשנת 1981, חוקרים מאוניברסיטת וואיקאטו בניו זילנד גילו שלדבש מאנוקה יש רמה גבוהה משמעותית של אנזימים מדבש רגיל, וזיהו את הגורם הפעיל שלו, מתילגליוקסל (MGO), שריכוזו נמדד באופן נרחב בתעשייה כדי לקבוע את העוצמה של הדבש.
הספרות מבהירה שדבש המנוקה אינו טיפול שוליים; יחד עם השפעות אנטי דלקתיות, לדבש יש ערך מדהים כחבישה לפצעים - עם יעילות אפילו נגד חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. היתרונות של דבש המנוקה רחבים, כולל עזרה בבעיות עיכול, חומצת קיבה נמוכה, טיפול באקנה ואקזמה, מאבק בזיהומים, טיפול בכוויות, פצעים וכיבים, מניעת עששת ודלקת חניכיים, שיפור כאבי גרון וחסינות ועזרה באלרגיות. דבש מנוקה הוא גם משאב גולמי יפהפה לשימוש כמוצר יופי וטיפוח. לקריאת כל היתרונות לחצו כאן.
צמח המאנוקה הוא שיח ירוק עד עם פרחים לבנים – ורודים יפייפים שמקורו בניו זילנד. העלים שלו קטנים עם קצה שדרה קצר. צמח המאנוקה מכיל DHA שהיא תרכובת המופיעה באופן טבעי בצוף מאנוקה. כאשר דבורים יוצרות דבש מצוף זה, חלק מהDHA הופך לחומר הפעיל בדבש המאנוקה, מתילגליוקסל.
בהתאם לאקלים ולדפוסי מזג האוויר של חצי הכדור הדרומי, פריחת מאנוקה מתחילה בתחילת האביב בראש האי הצפוני של ניו זילנד ועושה את דרכה דרומה. הפריחה של מאנוקה היא חלון קצר מאוד הנע בין שבועיים לשישה שבועות בשנה. בגלל חלון כה קצר ליצירה טבעית של דבש המאנוקה שלנו, העונה היא עתירת עבודה, הכנה לשמירה על בריאות הדבורים היא קריטית על מנת לא לבזבז זמן כאשר שיח המאנוקה פורח. מעבר ליתרונות הבריאותיים המדהימים באמת, זו גם הסיבה לכך שדבש המאנוקה ה"חד-פרחוני" האמיתי שלנו הוא מיוחד ונדיר. כמו יין ביו-דינמי, גם המאפיינים של דבש מאנוקה משתנים משנה לשנה במחזורים עונתיים. באקטיביסט אנחנו חוגגים זאת, מה שבא לידי ביטוי בטעם, במרקם ובצבע של הדבש שלנו.
גידול דבורים בר קיימא
אנחנו באקטיביסט, פועלים באופן יזום כדי לטפח יחסים סימביוטיים עם דבורים. בזכות חשיבותן המדהימה של הדבורים במדינתנו, הפרעת קריסת מושבות דבורים לא קיימת בניו זילנד! למעשה יש לנו שפע של דבורים ודבוראים שעובדים ביחד עם מושבות הדבורים במדינה לייצור דבש ובעיקר דבש מאנוקה. שיחי המאנוקה המקומיים נמצאים באזורים הבתוליים והמרוחקים ביותר של ניו זילנד. הם נקיים מהנדסה גנטית, חומרי הדברה ורעלים עירוניים. למזלנו הרב בניו זילנד החוק אינו מאפשר שימוש באנטיביוטיקה סביב דבורים, ולכן אף פעם לא נעשה בה שימוש במהלך הייצור או האיסוף של דבש המאנוקה. לבסוף, הרשות להגנת הסביבה של ניו זילנד אוכפת בקפדנות כללים כגון אי ריסוס של חומרי הדברה או כימיקלים אחרים ליד כוורות או כל צמח שאליו יבקרו דבורים.
דבש המאנוקה שלנו מאומת על ידי מעבדות צד ג׳ ללא GMO וללא שאריות גליפוסאט (חומרי הדברה וקוטלי עשבים).
רכשו את הדבש שלנו כאן