חלב שקדים ריישי
חלב שקדים זה אחד מהדברים שהם פשוט 100% יותר טעימים כשמכינים לבד בבית. ובחלב הזה הריישי מוסיף (מלבד מהתכונות האדפטוגניות המרגיעות שלו) מן מתיקות עדינה שממש לא ציפינו לה. תנסו בעצמכם ותעדכנו אותנו מה חשבתם ב @tulsi.spirit
מנות: 500 מ״ל
זמן הכנה: 10 דקות + זמן השרייה
מצרכים:
60 גרם שקדים
600 מ״ל מים
1 כף אבקת ריישי
קורט מלח ים
רכיבים אופציונליים כדי לעשות חלב מתוק/וניל/שוקו:
1 תמר
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל)
2 כפיות אבקת קקאו
הוראות הכנה:
- נשרה את השקדים במים למשך הלילה (בערך 6-8 שעות). אם ממהרים, ניתן להשרות במים רותחים כשעתיים במקום.
- נסנן את השקדים המושרים, נשטוף קלות במים ונעביר לבלנדר. נוסיף את שאר המרכיבים (אם נרצה לתת לחלב טעם נוסיף את האופציה בשלב הזה) ונפעיל את הבלנדר כ 2-3 דקות, תלוי בבלנדר.
- נעביר את החלב לקנקן מזיגה דרך שקית להכנת חלב שקדים או בד לסינון גבינה (או טישירט נקייה!) כדי לקבל חלב חלק ומשם לבקבוק לאיחסון במקרר.
- אנחנו שומרים את שאריות השקדים כדי להוסיף לגרנולה שלנו או כל מתכון יצירתי אחר!
- החלב יישמר טרי במקרר בבקבוק סגור בין שלושה לארבעה ימים.