״כשהתחלתי ללמוד על מערכת העיכול הבנתי שיש שם חיים שלמים, תרתי משמע.
מיליוני חיידקים שמתקיימים בתוך הבטן שלנו. חלקם עוזרים לנו, שומרים עלינו רעננים, חדים, מפוקסים, חיונים וחלקם יוצרים אצלנו חולשה, עייפות, ערפל מוחי, דלקות ומחלות.
תזונה נכונה יכולה לחזק את החיידקים שמיטיבים איתנו ולשפר את כל חווית החיים שלנו.
לקום בבוקר רעננים,
עם בטן רגועה ומאושרת ומיינד מפוקוס.
גהי תורם למערכת העיכול רבות,
לפי מסורת האירוודה הוא נחשב כתרופה.
חומצות השומן הייחודיות שלו תומכות בתאי המעי ובתפקוד מערכת העיכול.
יש בו ויטמינים ונקודת החמצון שלו גבוהה
כך שהוא לא נהרס בחום גבוה.
חשוב להשתמש בגהי איכותי ואורגני,
ככה הוא טעים יותר, מזין יותר,
ויש בו פחות חומרים מזיקים.
אני משתמשת בגהי של טולסי כבר שנים,
והוא אחד המוצרים האהובים עליי.
תפוח עץ מכיל סיבים תזונתיים- המזון העיקרי של החיידקים הטובים במעי.
הם מגנים על רירית המעי ונלחמים בדלקת.
פקטין הוא סיב מסיס שנמצא בתפוח,
בעת בישול, הפקטין נהיה זמין יותר,
מה שהופך אותו לקל יותר לספיגה.
כשניתן לעכל אותו יותר טוב-
ניתן לספוג יותר מהערכים התזונתיים שלו.
בשבילי זה משנה חיים לאכול קינוח כזה,
שמזין את הגוף וגם את הנפש כשבאלי מתוק ומנחם.״

מתכון לקראמבל תפוחים
מרכיבים:
שלושה תפוחים אדומים חתוכים וקלופים
כף גהי איכותי
קינמון / תבלינים מחממים
(אפשר ציפורן טחון,הל, ג׳ינג׳ר, אני שמתי פמפקין ספייס)
כוס שיבולת שועל דקה
חצי כוס קמח שקדים
שתי כפות חמאת שקדים
מייפל / דבש
אופן הכנה:
שמים את התפוחים יחד עם הגהי והקינמון במחבת על חום בינוני גבוה,
מערבבים קצת ומוסיפים רבע כוס מים,
מכסים על מכסה ומשאירים על אש נמוכה כשעה.
אפשר גם להכניס לתנור פשוט מההתחלה על חום נמוך עם מכסה.
מערבבים את שיבולת השועל, קמח השקדים,
והקינמון בקערה.
מוסיפים שתי כפות חמאת שקדים, כף מייפל או דבש,
ועוד כף של גהי מומס.
אם יוצא דביק מדי- להוסיף עוד שיבולת / קמח שקדים
אם יוצא פירורי מדי- להוסיף עוד חמאת שקדים
לפרור בידיים בהנאה ועם חיוך על תבנית
להכניס לתנור ל180 מעלות ל10-15 דקות
לבדוק היטב שלא נשרף! זה קורה מהר :)
״לעצור להודות על ההזדמנות,
להכין את המתכון הזה,
או לקרוא מילים אלו,
איזה כיף לחיות."

