
העוגיות האלה הן לא רק יפיפיות וצבעוניות, אלא גם פשוטות להכנה ומכילות את היתרונות המדהימים של שני סופרפודס אהובים- קקאו ומאצ׳ה.
המרקם שלהן רך ונימוח, והן מתאימות בול לערב קריר וחורפי לצד כוס תה חם או קקאו לאטה מפנק.
רכיבים:
½ כוס חמאה בטמפ׳ החדר או גהיי
¾ כוס סוכר קוקוס
1 ביצה גדולה(אורגנית), בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל טהורה
1½ כוסות קמח או תחליף קמח לל״ג
¾ כפית סודה לשתייה
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כף קמח + 1 כף אבקת מאצ’ה איכותית (לבצק המאצ’ה)
2 כפות אבקת קקאו (לבצק השוקולד)
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-175°C ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה טורפים את החמאה/גהיי וסוכר קוקוס במשך 1-2 דקות עד שהתערובת נהיית בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים בהדרגה את הרכיבים היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לאחד מוסיפים כף קמח וכף אבקת מאצ’ה, ולשני 2 כפות אבקת קקאו. מערבבים כל בצק היטב.
יוצרים 12 כדורים מכל סוג בצק, ואז מגלגלים יחד כדור אחד מכל סוג כדי ליצור כדורי בצק משוישים.
מניחים 6 עוגיות בכל פעם על התבנית, עם רווחים ביניהן. אופים במשך 10-12 דקות.
תהנו!