לחם זיתים ורוזמרין ללא גלוטן
הלחם הזה כלכך טוב שתוכלו לספר שהוא הגיע ממאפייה. הקפידו לתת ללחם זמן להתקרר לחלוטין לפני ההגשה מכיוון שהוא עדיין "מתבשל" בזמן שהוא מתקרר. הוא יהיה הלחם המושלם לכל חג הפסח ותאהבו אותו כלכך שהוא ישאר קבוע אצלכם בבית גם בשאר השנה בהבטחה מאיתנו.
רכיבים:
¼ כוס צנוברים
1 כוס קמח ללא גלוטן
½ כוס קמח ללא דגנים
½2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כפית אבקת שום
1 כף גדושה רוזמרין טרי קצוץ דק
4 ביצים גדולות
¼ כוס שמן זית
½ כוס חלב רגיל או צמחי שאוהבים
1 כפית חומץ תפוחים
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים, פרוסים
אופן ההכנה:
- נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס. נרפד תבנית אנגליש קייק בנייר אפייה.
- נוסיף את הצנוברים למחבת קטנה ונצלה על אש בינונית במשך 3-4 דקות, עד שהצנוברים קיבלו קצת צבע. מעבירים לקערה קטנה לצינון.
- בקערה גדולה, נערבב יחד את הקמח ללא גלוטן, קמח ללא דגנים, אבקת אפייה, מלח, אבקת שום ורוזמרין.
- בקערה בינונית, נטרוף את הביצים, השמן, החלב והחומץ עד לקבלת תערובת חלקה.
- ניצור גומה במרכז המרכיבים היבשים, נוסיף את תערובת הביצים ונערבב לבלילה אחידה.
- נקבל לתוך התערובת את הזיתים ורבע כוס הצנוברים (רצוי להשאיר קצת צנוברים לקישוט הלחם).
- נעביר את הבלילה לתבנית המוכנה, נפזר קצת צנוברים מעל ונאפה עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, כ-45-50 דקות.
- מעבירים לרשת קירור ומניחים ללחם להתקרר בתבנית למשך 15 דקות, לאחר מכן הופכים על הרשת ומניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני ההנאה.