איך ליהנות משייק מפנק גם בימי החורף הקרים?

%u05D0%u05D9%u05DA %u05DC%u05D9%u05D4%u05E0%u05D5%u05EA %u05DE%u05E9%u05D9%u05D9%u05E7 %u05DE%u05E4%u05E0%u05E7 %u05D2%u05DD %u05D1%u05D9%u05DE%u05D9 %u05D4%u05D7%u05D5%u05E8%u05E3 %u05D4%u05E7%u05E8%u05D9%u05DD

שייקים הם דרך מדהימה לפתוח את היום, להזין את הגוף בויטמינים ומינרלים חיוניים, ולהתמלא באנרגיה לפני אימון או יום עבודה עמוס. אך אין ספק שכאשר מזג האוויר מתחיל להתקרר, החשק לשתות משקה קפוא יורד בהתאם. בעונת החורף הגוף באופן טבעי נמשך למנות חמות ומנחמות כמו מרקים, תבשילים ופינוקים אפויים. 
ואם בכל זאת אנחנו לא רוצים לוותר על משקה הבוקר האהוב וקבוע שלנו? קבלו מספר טיפים יעילים שיעזרו לכם ליהנות משייק מלא בערכים תזונתיים וסופרפודס תוך שמירה על טמפרטורת גוף מאוזנת. 

טמפרטורת הרכיבים
השתדלו להשתמש ברכיבים בטמפרטורת החדר לעומת קפואים מהמקפיא (שהם ללא ספק יותר כיפים ומרעננים בקיץ אבל בחורף מקשים על מערכות הגוף). טמפרטורה פחות קרה של פירות וירקות תפחית את השוק שהגוף מקבל בעת הצריכה ותאפשר חוויה עדינה וקלה יותר במהלך שתיית השייק. בנוסף, השתמשו בבסיס נוזלי (חלב צמחי, מיץ תפוזים אורגני או מים) שהוא בטמפרטורה פושרת בכדי שהמרקם יצא יותר דליל=קל לשתייה.

השתמשו בתבלינים וצמחי מרפא מחממים
צמחי מרפא ותבלינים כמו ג'ינג'ר, קינמון, כורכום, הל, ואפילו פלפל שחור הם בעלי תכונות מחממות ויכולים לאזן את טמפרטורת הגוף ולקדם את זרימת הדם. שייק עם בננה, קקאו, קינמון, הל, ושיבולת שועל הוא אופציה מעולה ומשביעה לארוחת בוקר טעימה באווירה חורפית.

לכתבה המלאה על צמחי מרפא להתחממות בחורף לחצו כאן

השתמשו ברכיבים שתומכים במערכת החיסונית
בעונת החורף מומלץ לשלב בשייק רכיבים שתומכים במערכת החיסון ועשירים בויטמין C ונוגדי חמצון- פירות הדר, אוכמניות ופירות יער, תותים, קיווי ,תפוחים, ותוספי תזונה כמו ספירולינה או פטריית זנב התרנגול הם אופציות מעולות.

תשלבו שומנים בריאים
רכיבים כמו אבוקדו, חמאות אגוזים או שמן קוקוס יכולים לתרום לתחושת שובע ואנרגיה מתמשכת, שני דברים הכרחיים בתקופת החורף, כאשר מערכות הגוף עובדות קשה יותר על מנת להתחמם. בנוסף, ישנם ערכים מסוימים, כמו ויטמינים A, D, E ו-K, המסיסים בשומן, כלומר זקוקים לשומן כדי להיספג כראוי בגוף. הוספת שומנים בריאים לשייק יכולה לסייע בספיגה של חומרים מזינים וחיוניים אלה, ויחד עם זאת, לייצר מרקם קרמי ומפנק.

השתמשו בשומנים בריאים

שתייה לצד משקה חם 
שיטה נוספת ליהנות משייק קר בחורף היא לשתות אותו לצד כוס תה צמחים. שילוב זה יכול לסייע בהתמודדות עם שינוי הטמפרטורה הקיצוניים ולשמור על חום גוף מאוזן. לעיתים קרובות, צריכה של משקאות קרים מאוד יכולה להאט את תהליך העיכול. שתייה יחד עם משקה חם יכולה גם לתמוך במערכת העיכול, ולהבטיח תחושה קלה יותר בהמשך היום.

צריכה מודעת
צריכה מודעת של שייק קר בחורף כרוכה בתשומת לב לאופן שבו הגוף מגיב לטמפרטורה ולקצב הצריכה. כאשר אנחנו שותים שייק קר, במיוחד במזג אוויר עוד יותר קר, זה יכול ליצור ניגודיות פתאומית בטמפרטורה הפנימית של הגוף. לגימה איטית מאפשרת לגוף להסתגל בהדרגה לשינוי הטמפרטורה, ולנו להינות מהטעם ומהרגע באופן מלא.

צריכה מודעת

מתכון לשייק מפנק שמושלם לחורף:

רכיבים:
1/2 אבוקדו
1 בננה
1 תפוח/אגס
1 כפית קקאו מאקה לאטה בוקר
1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית קימנון
1/2 כפית תמצית וניל טהורה
1 כפית חמאת בוטנים טבעית(לא חובה אבל מוסיף)
ניתן להמתיק עם סירופ מייפל אורגני או דבש מאנוקה רוא(לבוסט נוסף של תמיכה במערכת
החיסונית)
בסיס נוזל: 3/4 או 1 כוס חלב צמחי או מים בטמפרטורת החדר

הוראות הכנה:

  1. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וטוחנים עד שיוצא מרקם חלק
  2. מוזגים לתוך כוס מפנקת ושותים בכיף ובמודעות!