5 מזונות על שיצילו אותך בחורף הקרוב
החורף כבר כאן! מרגישים את זה?
מזג האוויר נהיה קר יותר, הימים מתקצרים והופכים לחשוכים יותר ואנחנו נוטים להתכנס פנימה ולבלות יותר זמן בפנים.
הרבה מאיתנו מרגישים את חוסר החשק לצאת ממתחת לשמיכה. כל משימה הכי קטנה מרגישה כמו הדבר הכי גדול. רמות האנרגיה בגוף יורדות, קצב חילוף החומרים נהיה איטי יותר.
כל התופעות האלה הופכות את הגוף שלנו לרגיש יותר להצטננויות, שפעות, כאבי שרירים, נזלת, התעטשויות וכאבי שרירים.
אל דאגה. יש הרבה דברים שיוכלו לתמוך בגוף בחורף לשיפור הבריאות ויעזרו לו להתמודד עם התופעות האלה.
אספנו עבורכם כאן 5 מזונות העל המובילים שיצילו ויתמכו בכם הבחורף הקרוב:
אם תפס אתכם וירוס מגעיל או השפעת החורפית הג'ינג'ר יתמוך בכם ויעזור לכם להילחם ולהתאושש מהמחלה.
הג'ינג'ר עוזר להרגיע קלקול קיבה ולחזק את המערכת החיסונית.
השורשים הטריים שלו נקטפים בחודשי החורף.
מומלץ להוסיף אותו לארוחות, הוא משתלב מדהים במנות אסייאתיות כמו מוקפצים ומושלם גם במשקאות וחליטות חמות לתמיכה מטיבה בגוף.
כשמזוג האוויר מתקרר אין דבר נעים ומרגיע כמו כוס תה חם. עוד יותר טוב עם הכוס הזאת יכולה גם לספק לנו אנרגיה ויתרונות בריאותיים ובגלל זה תה ירוק מאצ'ה הוא מזון- העל המושלם לחודשי הסתיו והחורף.
מאצ'ה היא אבקת תה ירוק עשירה בנוגדי חמצון ומעלה את רמות האנרגיה של הגוף- שילוב מושלם לתקופת הסתיו והחורף.
אפשר להשתמש באבקה לאפייה וגם להכין משקה חם כמו מאצ'ה לאטה.
רוצה לתמוך במערכת החיסון שלך שתהיה בריאה וחזקה? הכנסי לתזונה שלך פטריות מרפא.
פטריות עוצמתיות אלה מחזקים את מערכת החיסון הבנוסף לעוד תכונות רבות שתומכות בבריאות שלנו.
פטריות המרפא הטובות ביותר כמו ריישי וזנב התרנגול מגיעות גם בצורת אבקה וגם כקפסולה, מה שמקל על השימוש שלהן ומתאים גם למי שאוהב להוסיף לשייק או משקה חם וגם למי שאוהב פשוט לקחת קפסולה במהלך היום.
כשהימים מתקצרים אנחנו נוטים להישאר להישאר יותר בפנים ולהיות הרבה יותר עייפים. אצות ים עשירות בטירוזין והן אחת הצורות הטבעיות היחידות על בסיס צמחי של יוד וחומצות שומן אומגה 3. אלמנטים החשובים בתמיכה בהורמונים המשפיעים על האנרגיה של הגוף ועל חילוף החומרים- שצריכים בוסט בימים הקרים של החורף.
האצות גם עשירות בשפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שתומכים במערכת החיסון, בבריאות הלב ובריאות המעיים.
ישנם סוגים רבים ושונים של אצות זמינות כולל נורי, וואקמה, קומבו שאפשר לאכול כחטיף, במרק, נודלס ועוד מגוון דרכים, וישנן הכלורלה והספירולינה, אצות מים מתוקים שמגיעות כתוסף תזונה.