איך לעצור את החשק לסוכר
אם אתם מרגישים שקשה לכם לעצור את עצמכם מלקחת משהו מתוק כשמגיע שפל אנרגטי של אמצע אחר הצהריים, או שאולי אתם משתוקקים למתוק פתאום למרות שתמיד העדפתם נשנושים מלוחים, המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם.
מה גורם לתשוקה לסוכר?
ב-50 השנים האחרונות, צריכת הסוכר שלנו גדלה פי שלושה ברחבי העולם. במקביל, רמות הלחץ שלנו עלו לרמות כאלה שארגון הבריאות העולמי כינה את הלחץ כ"מגיפת הבריאות האמיתית של המאה ה-21". נושאים אלו אינם מבודדים.
אם נסתכל על הביולוגיה, אנו מחוייבים להשתוקק למאכלים מתוקים; המוח שלנו ניזון מגלוקוז, ולכן מתוקים מהווים מקור מהיר לאנרגיה. כאשר אנו אוכלים מזון מתוק, או סוכר, מופעלת "מערכת התגמול" של המוח שלנו (מערכת הדופמין המזולימבית) שגורמת לנו להרגיש טוב.
כשאנחנו לחוצים, יש לנו אפילו יותר סיכוי להשתוקק למזון מתוק מכיוון שסוכר יכול לדכא את ציר יותרת המוח ההיפותלמוס (HPA), השולט בתגובה שלנו ללחץ. בנוסף, קורטיזול (הורמון הלחץ שלנו) מדלדל את הורמוני ההרגשה שלנו סרוטונין ודופמין.
איך לרסן את התשוקה לסוכר ב3 שלבים
איזון טבעי באלאנס היא תוסף יומי שנועד לרסן את התשוקה לסוכר הנגרמת על ידי מתח באמצעות אדפטוגנים, מינרלים בעלי זמינות ביולוגית גבוהה וחומצות אמינו כדי להפחית את התשוקה לסוכר ולייצב את רמות האינסולין בדם.
-
הפחתת החשקים
הקשב לגוף שלך ולדפוסים שלו
מילון וובסטר מגדיר חשק כ"רצון או כמיהה עזים, דחופים או חריגים". מילים נרדפות כוללות כמיהה, משאלה, רצון ותשוקה. עם זאת, רק בגלל שיש לנו חשק או שאנחנו רוצים משהו מתוק לא אומר שאנחנו צריכים לאכול סוכר - או אפילו להכניס תחליף סוכר, כמו חתיכת פרי - מתוך דחף. קחו דקה כדי להבין מה באמת קורה בגוף. כאב ראש? תחת סטרס? האם יש רעב פיזי? שיעמום? האם יש צורך בדחיפה אנרגטית? או שאנחנו באמת רוצים פינוק מתוק?
תנו לעצמכם זמן - שתו כוס מים, קחו חמש נשימות עמוקות או צאו להליכה קצרה. אם אתם באמת רעבים, זה בסדר להגיע ולנשנש. ההימור הטוב ביותר להעלמת התשוקה עשוי להיות חטיף שכולל חלבון או מקור לשומן בריא כמו אגוזים איכותיים.
נשים לב למתי במהלך היום/השבוע/החודש החשקים לסוכר מתעוררים. האם זה באיזור השעה 4 בזמן נפילת אנרגיה מארוחת הצהריים? האם זה בזמן הוסת? האם לקראת ערב לפני השינה? הבנת הדפוסים האלו תוכל לתת לנו אינדיקציה לסיבה השורשית של החשק, מה שיאפשר את הטיפול במקור במקום בסימפטום.
-
ייצוב רמות האינסולין בדם
התמקדו בתזונה מאוזנת ובעלת ערך גליקמי נמוך
מה וכמה אנחנו אוכלים הם הגורמים החשובים ביותר בשמירה על רמות סוכר בריאות בדם. כדי לווסת את רמות האינסולין בדם, מומלץ להגביל את סך הפחמימות הפשוטות בתזונה ולבחור יותר צורות של פחמימות שלמות במקום מעובדות או מזוקקות. למשל בחירה בדגנים מלאים כמו שיבולת שועל חתוכה, אורז חום, קינואה ושעורה תהיה עדיפה על מוצרי קמח כמו לחמים, פסטות וקרקרים. כדי להרגיש מלאים ולייצב את הסוכר בדם לאורך זמן, צרכו מזון עשיר בשומני אומגה 3 איכותיים, שנמצאים בכמות הגדולה ביותר בדגים שומניים וצמחים כמו זרעי פשתן, אגוזים, זרעי צ'יה וזרעי המפ. בנוסף בחרו בחלבון איכותי בכל ארוחה. לבסוף, אכלו ארוחות במרווחי זמן קבועים, כל שלוש עד חמש שעות, לאורך כל היום, והימנעו מנשנושים.
השתמשו בצמחים ופטריות מרפא
עלי מורינגה מטפלים בדלקות מפרקים וכיבים, מורידים סוכר וכולסטרול ומהווים מקור טבעי לוויטמינים ומינרלים. פטריית מיאטקה תומכת באיזון המשקל והסוכרים בדם ומשפרת את תהליך העיכול. מיץ עשב שעורה תומך במערכת העיכול עם אנזימים חשובים, ניקוי רעלים והבססה, ויוצר תנאים אופטימליים לצמיחת פרוביוטיקה. פרי אמלה עשיר במיוחד בויטמין C. אבקת מאצ׳ה מלאה בנוגדי חמצון, מגנה על הכבד ותומכת בירידה במשקל. ספירולינה כחולה מלאה בנוגדי חמצון, תומכת בניקוי הרעלים בגוף, בעלת יכולת לספוח מתכות כבדות ולשמר אנרגיה תוך איזון הסוכר בדם.
-
ויסות תגובת לחץ
מתח ולחץ מעלים את הרמות של הורמון הקורטיזול, אחד מהורמוני הלחץ העיקריים של הגוף שלנו. הקורטיזול יכול להעלות את רמות הסוכר והאינסולין בדם. קורטיזול גם מגביר את הפרשת לפטין, הורמון הממלא תפקיד בשליטה על התיאבון, מה שיכול להפחית את השובע ולגרום לנו להרגיש רעבים יותר. ניהול נכון של סטרס כללי יתמוך באיזון רמות הסוכר בדם, רמות אנרגיה גבוהות יותר במהלך היום ואיזון הורמונלי, כל אחד בנפרד וכולם יחד יעזרו להפחית את לחשק לסוכר. צמחים אדפטוגניים כמו שורש אשווגנדה, פטריות קורדיספס וריישי ועוד כולם תומכים בהורדת רמות הסטרס ואיזון התגובה הטבעית של הגוף למצבי לחץ ומתח.