כרובית היא בין הירקות השורשיים המומלצים לאכול בחורף, המחממים את הגוף מבפנים ותומכים במערכת החיסון. יחד עם תבלינים מדהימים כמו כורכום(הידוע גם בתור ״אלת הזהב״), המנה הזאת מושלמת מעל סלט או כתוספת צבעונית ובריאה לכל ארוחה. מוכנה תוך 25 דקות בלבד, זו דרך קלה ובריאה ליהנות מהיתרונות הרבים של הכורכום!
רכיבים:
2 כפות שמן זית אורגני בכבישה קרה
1 ראש כרובית, קצוץ
1 כף אבקת כורכום של נביטאס
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הכרובית לפרחים ומניחים בקערה. מפזרים מעל שמן זית ומערבבים היטב.
- מפזרים מלח, פלפל שחור ואת אבקת הכורכום, ומערבבים עד שהכרובית מצופה בתבלינים באופן אחיד. אם רוצים צבע וטעם חזקים יותר, ניתן להוסיף יותר כורכום.
- מניחים את הכרובית המועצת בתבנית עם נייר אפייה או משומן, ומכניסים לתנור למשך 22-23 דקות.
- מגישים לצד מנה עיקרית או מוסיפים לסלט, בתיאבון!