מאפינס שיבולת שועל וסלק- המתכון של קרן דוידיאן

קרן דוידיאן נטורופתית ND ומטפלת בקרניו סקראל, חוזרת אלינו עם עוד מתכון צבעוני שילדים אוהבים: מאפינס שיבולת שועל וסלק! 

"הרבה שואלים אותי איך אני משכנעת את הבנות לאכול מזין ולקחת צמחים ופטריות מרפא.
לא תמיד הן זורמות לכן אני ׳מחביאה׳ אותם באוכל, ככה הן צורכות מזונות על בצורה לא מורגשת והכל טעים מאוד- באחריות! את המאפיס האלו הן ביקשו לארוז לקופסת האוכל לקייטנה... כמה נחת.
חיפשתי מה להכין שיהיה גם מתוק וגם מזין, לרגעים שבא לנשנש, לקחת בקופסת האוכל לקייטנה ולכבד את החברות אחה'צ. והתוצאה וואו!!! יצא טעים בטירוף, וכמובן שגם הילדים הגדולים התאהבו.״

אז למה כדאי להוסיף את אבקת הסלק?
הסלק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הוא מזון על למערכת העיכול והכבד, מעודד חילוף חומרים, פעילות מעיים תקינה וטוב לעצירות. 
למידע נוסף על אבקת מיץ הסלק שלנו לחצו כאן

רכיבים:
1 כוס קמח שיבולת שועל
2 ביצים
1/2 כוס מייפל טבעי או דבש מאנוקה
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס חלב צמחי (השתמשתי בסויה ללא סוכר)
1 כפית א.אפייה ללא אלומיניום
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת מיץ סלק 
1 כף אבקת פטריית ריישי (אופציונלי)
חופן שוקולד צ'יפס לבן (אופציונלי)

הכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר במתכון
מוסיפים את אבקת הסלק והריישי
מוסיפים את השוקולד צ'יפס או כל תוספת אחר שאוהבים
מעבירים לתבנית מאפינס משומנת
מפזרים מעל קישוט
אופים בתנור כ20- דקות

בתיאבון!