מתכון לסופגניות חנוכה אפויות מתוקות ובריאות
חג האורות הגיע, חג הניסים והנפלאות, ואנחנו כאן בפוקה ישראל מאחלים ומקווים להרבה בשורות טובות בחנוכה הזה. מתרגשים להביא לכם מתכון חדש באווירת החג: סופגניות אפויות מתוקות ובריאות!
- ללא טיגון עמוק
- ללא קמח לבן או סוכר מעובד
- עם אופציה פשוטה לגרסה טבעונית
- ללא מילויים סינטטים מלאים בסוכר
- ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים
- והכי חשוב, טעים!
רכיבים:
½2 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח שקדים
1 – ¾ כוס סוכר קוקוס או ¾ כוס מייפל אורגני \ דבש מאנוקה רוא
2 כפות שמן קוקוס אורגני וירג'ין
¾ כוס חלב שקדים או שיבולת שועל
5 כפות רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים)
2 ביצים אורגניות או 3 כפות טחינה גולמית כתחליף טבעוני
1 כפית אבקת אפיה או סודה לשתייה
½ כפית תמצית וניל טהורה
קמצוץ מלח
למילוי:
ניתן להשתמש בריבה קנוייה 100% טבעית ואורגנית
או לחילופין לשלב את הנוטלה הטבעית וביתית לפי המתכון שהעלנו כאן.
הוראות הכנה:
- נחמם את התנור מראש ל- 180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את כל הרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר קוקוס(במידה ומשתמשים במייפל או דבש מאנוקה, שימו אותם בקערה של הרטובים).
- בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים הרטובים: שמן קוקוס, חלב שקדים, תמצית וניל, ביצים ורסק תפוחים.
- מעבירים את הרכיבים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. העיסה תהיה מעט דלילה ודביקה.
- עוטפים את הקערה בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.
- נכין קערה נפרדת עם מים לצורך עבודה כדי שלא ידבק לנו הבצק לידיים, נייצר כדורים בגודל ⅓ -¼ כוס בצק לכל כדור ונניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה (ניתן להשתמש גם בתבנית שקעים חצאי כדור במידה והתערובת נוזלית מידי, ליצירת צורה מדוייקת). בזכות אבקת האפיה /הסודה לשתייה הכדורים יתפחו באופן טבעי למרות שאין בבצק שמרים.
- נכניס את התבנית לתנור למשך 25 דקות.
- בעת סיום האפיה נוציא את הסופגניות מהתנור ונתן להן להתקרר למשך5-10 דקות.
- נחורר בעדינות את הסופגניות ונמלא את הסופגניות בריבה הטבעית או ממרח הנוטלה הביתי.
נזמין את כל החברים ומשפחה ונתפנק על הסופגניות המושלמות שיצאו!
חג שמח!