עוגיות תמרים מושלמות לצד התה
מבטיחים לכם שאלה העוגיות הכי טעימות שתוכלו לבקש לצד התה של הבוקר/הערב/אחרי ארוחה. עוגיות תמרים מתוקות(ללא סוכר מעובד) שמתאימות להגשה במפגש עם חברים או משפחה, וכמובן לנשנוש במהלך היום, לצד המשקה האהוב עליכם.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- ¾ כוס שמן זית וירג׳ין אורגני או שמן קוקוס ויר׳גין אורגני
- 1 כוס מים רותחים
- ממרח תמרים אורגני ללא תוספת סוכר
- קינמון ואגוזי המלך לתוספת
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל170-180 מעלות צלזיוס
- מערבבים יחד את כל הרכיבים היבשים בקערה
- מוסיפים את השמן ומים הרותחים
- נלוש את התערובת עד לקבלת בצק רך ונעים
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים בגדלים שווים
- שמים נייר אפייה על משטח עבודה ועליו מניחים את הבצק, מעל שמים נייר אפייה נוסף
- בעזרת מערוך נשטיח לעובי של כחצי ס״מ
- נמרח את ממרח התמרים(בשכבה נדיבה) ונפזר קינמון ואגוזים בהתאם לטעם
- נגלגל את הבצק, נחתוך לעוגיות ונניח על תבנית עם נייר אפייה
- נכניס לתנור למשך כ25-30 דקות, נוודא שהעוגייה מוכנה עד התחתית, ונוציא מהתנור
בתיאבון!