עוגת בננה מתוקה(ברמה המדוייקת), רכה ונימוחה במיוחד- מושלמת לצד כוס תה חם או לנשנוש אחר הצהריים. השילוב של חמאת שקדים, בננות בשלות וזרעי צ’יה מעניק לה מרקם מושלם וטעם עמוק ומעט אגוזי. זרעי הצ’יה מוסיפים גם בוסט של אומגה 3, סיבים תזונתיים וחלבון- כך שזו עוגה שמפנקת את הגוף בדיוק כמו את הנפש!
רכיבים:
-
3 בננות בשלות
-
3 ביצים אורגניות
-
½ כוס חמאת שקדים
-
¼ כוס סוכר קוקוס אורגני
-
1 1/2 כפות זרעי צ’יה
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
¼ כוס קמח טפיוקה או קמח רגיל
-
1 כפית אבקת אפייה
-
½ כפית סודה לשתייה
-
½ כוס שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
-
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים: קמח שקדים, קמח טפיוקה, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
-
בקערה נפרדת מועכים את הבננות, מוסיפים את הביצים וחמאת השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את זרעי הצ’יה ומניחים לתערובת לנוח כ-10 דקות, עד שהיא מעט מסמיכה.
-
מאחדים בין המרכיבים היבשים לרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים בעדינות. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט שוקולד צ’יפס מעל.
-
אופים כ-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי.
-
מצננים לחלוטין לפני החיתוך ומגישים.

