דייסת שטרודל תפוחים
תתכוננו להתאהב במנה המושלמת הזאת, עשירה ברכיבים מזינים וטעם חלומי של פאי תפוחים! ארוחת בוקר קלה להכנה עם מינימום מאמץ ומקסימום הנאה.
רכיבים:
½ כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב צמחי
1 תפוח- חצי מגורד, חצי חתוך לקוביות
1/2 עד 1 כפית קינמון או הל (אופציונלי)
1 כפית שמן קוקוס אורגני
מעט דבש מאנוקה
1 כף קוקוס מיובש (אופציונלי)
מספר שקדים חתוכים גס
אופציות לתוספות:
פירות טריים (תפוח טרי, אוכמניות, קיווי)
סופרפודס יבשים (גוג׳י ברי, מולבריז...)
שקדים או אגוזים
גרנולה טבעית ללא סוכר
הוראות הכנה:
- לסיר קטן נוסיף את שיבולת השועל, החלב, הקינמון, התפוח המגורד והקוקוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. נבשל במשך 6-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. נוסיף עוד חלב על מנת להגיע לדייסה בעלת המרקם רצוי.
- בזמן שהדייסה מתבשלת נמיס את שמן הקוקוס במחבת, נוסיף את קוביות התפוח ונטגן 3-4 דקות עד שהתפוח מתרכך.
- נעביר את שיבולת השועל לקערה ומעל נפזר את התפוחים המטוגנים. מפזרים מעל עוד קינמון, שקדים וקצת דבש מאנוקה להמתקה עדינה. מגישים מיד ונהנים!