סלט כרוב מנקה עם רוטב רוזמרין
אם אתם במצב רוח לתוספת טעימה, בריאה, חטיף או בסיס לסלט, המתכון הזה הוא המתכון בשבילכם! הוא טרי להפליא, צבעוני וניתן להתאמה אישית, והוא מגיע עם רוטב טחינה חדש ומשופר. מורכב מירקות ופירות צבעוניים שיעניקו לכם גם ויטמינים ומינרלים מכל קשת הערכים התזונתיים.
מרכיבים לסלט:
3 כוסות כרוב ירוק
1 שומר
1 תפוח קטן
2 גבעולי סלרי
1 סלק קטן
2 גזרים גדולים
1/2 כוס כוסברה טרייה ו/או פטרוזיליה
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
מרכיבים לרוטב:
1/2 כוס טחינה גולמית
3 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות – לא חובה
3 כפות רוטב תמרי (או סויה בהירה)
1/3 כוס מים
1 קורט מלח ים
הוראות הכנה:
- חותכים את פירות וירקות לסלט דק במנדולינה או סכין חד. אנחנו רוצים שיהיו מרקמים וגדלים שונים. חשוב שהכרוב יהיה פרוס דק דק כמו בקולסלאו, את הגזר ניתן לגרד – תשחקו עם זה איך שבאלכם!
- מוסיפים את כל הירקות והפירות לקערה גדולה ומוזגים מעליהם את מיץ הלימון וחומץ התפוחים. מערבבים לאיחוד ולמניחים בצד.
- להכנת הרוטב, מוסיפים את כל המרכיבים (למעט מים) לבלנדר קטן, מעבד מזון או קערת ערבוב בינונית. מערבבים או טורפים לאיחוד. מוסיפים מים עד לקבלת רוטב שניתן לשפוך.
- מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב לאיחוד. תהנו כפי שהוא או הוסיפו לסלטים, לקערות בודהה או על המבורגרים צמחוניים למשל. ניתן לשמור את השאריות מכוסות במקרר עד 4-5 ימים.