מרק דלורית עם פטריות מרפא
מרק שנעשה בתנור בכלום עבודה. טעים, עונתי, מחמם ותומך במערכת חיסון בריאה לקראת החורף. שהטמפרטורות מתחילות לרדת המרק הזה הוא הדבר הראשון שאנחנו רוצים לארוחת ערב קלילה וממלאה עם בוסט של נוטריינטים.
רכיבים:
5 כוסות דלעת/דלורית מקופלת, חתוכה לקוביות (כדלורית אחת קטנה)
2 כוסות גזר מקולף, פרוס
1/2 בצל לבן בינוני, פרוס
2-5 שיני שום שלמות לפי הטעם
2 כפיות שמן קוקוס או גהיי
2 כפיות סירופ מייפל אמיתי
1 קורט מלח ים ופלפל שחור
2 - ½1 כוסות ציר ירקות או מים חמים
2/3 כוס חלב קוקוס
¼ כפית קינמון טחון
1 קורט אגוז מוסקט - אופציונלי
1 קורט פלפל קאיין – אופציונלי
2 כפיות אבקת פטריות (אנחנו אוהבים פטריית זנב התרנגול לחיזוק החיסוניות)
להגשה: קרוטונים ביתיים או גרעיני דלעת
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים לתבנית את קוביות הדלעת, גזר, בצל ושום ומזלפים מעל את השמן וסירופ המייפל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לאיחוד. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהדלעת והגזר רכים.
- מעבירים לבלנדר גדול ומוסיפים את הציר/מים, חלב קוקוס, קינמון, אגוז מוסקט, פלפל קאיין ואבקת הפטריות. מערבבים לקבלת המרקם הרצוי. אנחנו אוהבים מרק יחסית דליל ולכן שמים מעט יותר מים, רצוי להתחיל עם הכמות הפחותה ולהוסיף לקבל המרקם המושלם עבורכם.
- טועמים ומתקנים טעם לפי הצורך.
- תהנו עם פפיטה (גרעיני דלעת) קלויים או קרוטונים וטפטוף נוסף של חלב קוקוס (לא חובה).
- ניתן לאחסן שאריות במקרר עד 4-5 ימים, או במקפיא עד חודש. מחממים שוב על הכיריים על אש בינונית עד שהמרק חם.