מאפינס שוקולד עם קקאו ריישי לאטה ערב

הכירו את המתכון המושלם למאפינס שוקולד נימוח, טעים, וטבעוני; מתאים לנשנוש קליל או קינוח אחרי ארוחת הערב ואף יכול לשפר לכם את איכות השינה. ניתן בקלות להפוך את המתכון ללא גלוטן בעזרת תחליף הקמח האהוב עליכם. 

מאפינס שוקולד עם קקאו ריישי לאטה ערב

רכיבים: 
1 כוס של קמח רב-תכליתי (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן)
1 כוס סוכר קוקוס או ¼ כוס דבש מאנוקה רוא
2 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קקאו ריישי לאטה ערב
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2/3 חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירתכם
1/2 מים
1/4 שמן קוקוס וירג׳ין אורגני מומס
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס עם שמן קוקוס. מניחים את התבנית בצד לשימוש מאוחר יותר.
  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, סוכר קוקוס/דבש, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח עד שהם מעורבבים היטב.
  1. לאחר מכן, מוסיפים את החלב, המים, השמן והוניל למרכיבים היבשים. מערבבים הכל יחד עד שהבלילה חלקה ואין גושים. הימנעו מלערבב את התערובת יתר על המידה, מה שעלול לגרום למאפינס קשים.
  1. יוצקים את הבלילה לתבנית המאפינס כמעט עד למעלה. 
  1. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 15-18 דקות, או עד שמרכז כל מאפין מתייצב וקיסם המוחדר לאמצע יוצא עם מעט פירורים לחים. הקפידו לא לאפות יתר על המידה, בכדי שהמאפינס לא יצאו יבשים.
  1. מוציאים את תבנית המאפינס מהתנור ומניחים בצד להתקרר לחלוטין.
  1. מפזרים בעדינות מעט אבקת קקאו מעל. ניתן לקשט בעזרת פירות העונה או להכין קצפת בהתאם להעדפה אישית.