מאפינס גזר ללא דגנים וללא גלוטן

ארוחת בוקר לקינוח או קינוח לארוחת בוקר? לא תדעט את ההבדל (או לא יהיה אכפת לכם בכל מקרה) כשתטעמו המאפינס הרכים והטעימים האלה. מלאים בירקות ומזונות על הם יהפכו את הנשנוש, קינוח או אפילו ארוחת הבוקר לבריאה ומפנק ביותר!

מתכון למאפינס גזר ללא דגנים וללא גלוטן

רכיבים:
¾ כוס סוכר חום
2 ביצים
3 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
½1 כפית קינמון
½ כפית הל
¼ כפית אגוז מוסקט
¾ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס קמח שקדים
¼ כוס קמח ללא דגנים
2 כוסות (דחוסות) גזר מגורר גס
⅔ שבבי קוקוס

הוראות הכנה:

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לקערה גדולה נוסיף את הסוכר החום והביצים ונטרוף במשך 30 שניות. נוסיף את השמן, הוניל, הקינמון, ההל, האגוז המוסקט והמלח ונערבב היטב.
  3. נוסף לתערובת את אבקת האפייה והסודה לשתייה ונטרוף. נוסיף את קמח השקדים והקמח ללא דגנים ונערבב בעזרת כף לבלילה אחידה (חשוב לא לערבב יותר מידי). נקפל פנימה את הגזר והקוקוס.
  4. נחלק את הבלילה בין 12 כוסות המאפינס. נאפה כ20-25 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים. נניח למאפינס להתקרר בתבנית למשך 15 דקות, ולאחר מכן נעביר אותם לרשת אפייה/צלחת לצינון מלא.