גרנולה שוקולד אגוזים

לא תרצו לפספס את הגרנולה השוקולדית הזאת מעל סמודי בול, דייסת שיבולת שועל, ליוגורט או פשוט לאכול לבד כנשנוש טעים. תערובת זו של אגוזים וזרעים תעזור לך לשמור על שובע זמן רב יותר, להעניק חלבון איכותי לארוחה ולשמור על עיכול בריא עם סיבים איכותיים.

מתכון לגרנולה שוקולד אגוזים

רכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל
½ כוס אגוזי מלך וגרעיני דלעת, מעורבבים יחד (אפשר להחליף גם לפקאן, קשיו, שקדים וגרעיני חמנייה)
2 כפות סוכר קוקוס
½ כף קינמון טחון
¼ כוס אבקת קקאו איכותית
¼ כוס חמאת אגוזים, אנחנו אוהבים חמאת שקדים
¼ כוס סירופ מייפל אמיתי
½ כפית תמצית וניל
¼ כוס שמן קוקוס וירג׳ין אורגני, מומס
¼ כוס קקאו ניבס או שוקולדצ׳יפס - אופציונלי

הוראות הכנה:

  1. נחמם תנור ל160 מעלות.
  2. בקערה בינונית נערבב יחד את כל החומרים היבשים מלבד אבקת הקקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת נערבב יחד את אבקת הקקאו והמרכיבים הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. נעביר את התערובת הרטובה ליבשה ונערבב את שתי התערובות יחד. נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. נאפה במשך 30 דקות. באמצע האפייה נוציא ונערבב היטב, ונחזיר לתנור.
  6. נצנן את הגרנולה לחלוטין ונשמור בצנצנת או כל כלי אטום אחר. לאחר שהגרנולה קרה לחלוטין ניתן לערבב פנימה קקאו ניבס או שוקולדצ׳יפס אם רוצים. נהנה כנשנוש בריא או עם ארוחת הבוקר.