היתרונות של הסמבוק השחור ולמה כדאי לך לצרוך אותו כבר היום?
סמבוק שימש ברפואה העממית במשך מאות שנים כדי להילחם במגוון מחלות, מכוויות, אקזמה ועד להקלת כאב.
הסמבוק תומך בחיסוניות באופן טבעי, מרגיע ומחזק את הגוף. עשיר בויטמין סי, אנתוציאנינים ופלבונואידים, כולם נוגדי חמצון רבי עוצמה המפחיתים סממני דלקת ומספקים הגנה חיסונית חזקה.
סמבוק הם אחד הצמחים האנטי-ויראליים היעילים ביותר בטבע. רכיבים פעילים בו נקשרים לוירוסים כדי למנוע מהם להתרבות ולהתפשט וידועים להילחם ביעילות נגד 10 זנים של נגיף השפעת. יש לסמבוק גם השפעות אנטי דלקתיות חזקות והוא מוסת את מערכת החיסון כדי לנקות זיהומים ולספק הקלה בתסמינים. מטה-אנליזה של ניסויים קליניים מצאה שסמבוק הפחית משמעותית את משך וחומרת הצטננות ותסמיני שפעת.
האם זה באמת יכול לטפל בשפעת?
הנה 4 עובדות על סמבוק שיעזרו לך להבין למה כן:
1- סמבוק עשיר בויטמין C ו-B6
סמבוק עשיר בויטמין C וויטמין B6 המחזקים את מערכת החיסון, שני חומרים מזינים הידועים כתמיכה במערכת החיסון שלנו. כלומר, 3 כפות של סמבוק מספקות כ- 58% ו-20% מהצריכה היומית עבור ויטמינים C ו-B6, בהתאמה.
2- סמבוק הוא נוגד חמצון רב עוצמה
סמבוק הם נוגדי חמצון רבי עוצמה שיכולים לסייע בהפחתת נזקים מלחץ חמצוני בגוף. נוגדי חמצון הנמצאים בסמבוק כוללים אנתוציאנינים, פלבנולים, חומצות פנוליות ופרואנטוציאנידינים. אם אתה רוצה מידע נוסף על נוגדי חמצון, קרא את המאמר בקישור הזה על דרכים לקבל עור זוהר דרך מזון.
3- סמבוק שחור מפחית את חומרת ומשך השפעת
הוכח כי תמציות סמבוק שחור מפחיתות את חומרת ואורך השפעת.
מחקר אחד של 60 אנשים עם שפעת מצא שאלו שלקחו 15 מ"ל סירופ סמבוק ארבע פעמים ביום הראו שיפור בתסמינים תוך יומיים עד ארבעה ימים, בעוד שלקבוצת הביקורת נדרשו שבעה עד שמונה ימים כדי להשתפר.
4 - סמבוק לא מבושל אינו בטוח לאכילה
פירות היער הלא מבושלים, העלים, הקליפה והשורש מכילים את הכימיקלים לקטין וציאניד, שעלולים לגרום לבחילות, הקאות ושלשולים. עם זאת, בישול הגרגרים והזרעים מסיר את הציאניד. לכן מומלץ לצרוך סמבוק כאבקה, חליטה או כסירופ