תבשיל טיקה מסאללה מושלם בשיתוף עם בר פיירמן


התבשיל האהוב טיקה מסאללה, שעשוי בדרך כלל מעוף, עגבניות, ויוגורט הוא אחת המנות ההודיות הכי מוכרות (וטעימות). קבלו גרסה טבעונית מדהימה שתהפוך להיות קבועה אצלכם בבית; מנה מושלמת ליום חורפי, או סתם כשבא לכם להתפנק על תבשיל הודי חם ומושלם.  

רכיבים:
3 כפות שמן זית 
בצל שלם חתוך לקוביות 
6 שיני שום כתושות 
2 ס"מ שורש ג'ינגר מקולף ומגורד למחית 
4 כפות גדושות של גארם מסאללה 
כפית כמון 
קורט מוסקט 
כפית צ'ילי גרוס יבש 
כפית כורכום 
כף סירופ מייפל אורגני 
חבילה קטנה של רכז עגבניות 
פחית עגבניות מרוסקות 
חבילה אחת של יוגורט עם אחוזי שומן נמוכים 
כף אחת של אבקת קוקוס אורגנית של סן ווריור מהולה בכוס מים חמים 
מלח לפי הטעם 
חבילת טופו 

להגשה: 
לימון 
כף יוגורט 
חופן כוסברה קצוצה 
שמן צ'ילי חריף 
בוטנים 

אופן הכנה: 

  1. במחבת גדולה על חום בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה עדינה. 
  2. מוסיפים את השום והתבלינים ומבשלים 2-3 דקות עד שמריחים את התבלינים באוויר. 
  3. מוסיפים רכז עגבניות, מייפל ורסק עגבניות ומערבבים היטב. 
  4. מכינים את חלב הקוקוס שלנו בכוס קטנה - שמים כף גדושה של אבקת קוקוס ולתוכה שופכים מים חמים. אם המים לא יהיו חמים זה לא יעבוד! חשוב מאוד. 
  5. שופכים את חלב הקוקוס והיוגורט לתוך התבשיל ומוסיפים לבסוף את הטופו. 
  6. מבשלים במשך שעה על אש נמוכה 
  7. מגישים את המנה בקערה עמוקה ומצלחתים- מפזרים זילוף נדיב של יוגורט, לאחר מכן חופן עלי כוסברה, זילופים של שמן צ'ילי ובוטנים.

בתיאבון!