צ׳יפס בטטה עם רוטב אסאי צ׳ילי מתקתק
קבלו מנה כיפית וקלילה שהיא תוספת מדהימה לצד כל ארוחה או לנשנוש זריז במהלך היום- הסוד כאן הוא לגמרי הרוטב! עם טעם מתקתק-חריף-מעושן, שמרו אותו במקרר עד כ-שבועיים, והשתמשו בו כרוטב לסלט, תבלון מושלם לירקות בתנור או כפי שהוא כמטבל מפנק.
רכיבים:
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות בצורת צ׳יפס בעובי 1 ס״מ
4 תמרי מג'ול גדולים, מגולענים
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אבקת בצל
2 כפות אבקת אסאי
¾ כוס מיץ אננס אורגני
2 כפות מיץ ליים טרי
מלח ים ופלפל שחור טחון
1 צ׳ילי חריף(צ׳יפוטלה)
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס
- מחלקים את הבטטות בשתי תבניות אפייה ומפזרים מעל כל תבנית כף אחת של שמן זית.
- מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב מסדרים את הבטטות באופן שטוח על התבנית.
- מכניסים לתנור למשך כ-25-30 דקות, מערבבים בחצי הדרך, ומוציאים לאחר שהבטטות מזהיבות ונהיות קריספיות מבחוץ.
- בזמן הזה, משרים את התמרים במים חמים למשך 10 דקות כדי לרכך אותם. מסננים, ומעבירים לבלנדר יחד עם הרסק עגבניות, אבקת הבצל, הצ׳ילי החריף, אבקת האסאי, מיץ האננס, מיץ הליים, ו-½ כפית מלח. טוחנים עד שהתערובת חלקה לגמרי, מוסיפים מים כדי לדלל, אם צריך.
- מגישים את הצ׳יפס עם רוטב האסאי צ'ילי בצד לטבילה ומפזרים מעל עוד מיץ ליים, כוסברה טרייה וגבינת קשיו.