צ׳יפס בטטה עם רוטב אסאי צ׳ילי מתקתק


קבלו מנה כיפית וקלילה שהיא תוספת מדהימה לצד כל ארוחה או לנשנוש זריז במהלך היום- הסוד כאן הוא לגמרי הרוטב! עם טעם מתקתק-חריף-מעושן, שמרו אותו במקרר עד כ-שבועיים, והשתמשו בו כרוטב לסלט, תבלון מושלם לירקות בתנור או כפי שהוא כמטבל מפנק.


רכיבים:
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות בצורת צ׳יפס בעובי 1 ס״מ
4 תמרי מג'ול גדולים, מגולענים
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אבקת בצל
2 כפות אבקת אסאי
¾ כוס מיץ אננס אורגני
2 כפות מיץ ליים טרי
מלח ים ופלפל שחור טחון
1 צ׳ילי חריף(צ׳יפוטלה)
2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס
  2. מחלקים את הבטטות בשתי תבניות אפייה ומפזרים מעל כל תבנית כף אחת של שמן זית. 
  3. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב מסדרים את הבטטות באופן שטוח על התבנית. 
  4. מכניסים לתנור למשך כ-25-30 דקות, מערבבים בחצי הדרך, ומוציאים לאחר שהבטטות מזהיבות ונהיות קריספיות מבחוץ.
  5. בזמן הזה, משרים את התמרים במים חמים למשך 10 דקות כדי לרכך אותם. מסננים, ומעבירים לבלנדר יחד עם הרסק עגבניות, אבקת הבצל, הצ׳ילי החריף, אבקת האסאי, מיץ האננס, מיץ הליים, ו-½ כפית מלח. טוחנים עד שהתערובת חלקה לגמרי, מוסיפים מים כדי לדלל, אם צריך.
  6. מגישים את הצ׳יפס עם רוטב האסאי צ'ילי בצד לטבילה ומפזרים מעל עוד מיץ ליים, כוסברה טרייה וגבינת קשיו.