משקה מאצ׳ה לבנדר כמו בסטארבקס(רק מלא בערכים טובים!)

משקה מאצ׳ה לבנדר כמו בסטארבקס(רק מלא בערכים טובים!)

הלאטה המושלם לקיץ! הוא מרענן, עדין במתיקותו, ומוגש עם קצף קר, סמיך, וענני בטעם לבנדר ומאקי- שמעניק גם צבע סגלגל עדין וגם בוסט נוגד חמצון.

רכיבים:

לסירופ לבנדר:
1 כף דבש מאנוקה
¼ כוס מים
1½ כפית פרחי לבנדר מיובשים למאכלי

למאצ'ה:
½ כפית אבקת מאצ'ה טקסית אורגנית 
2½ כפות מים חמים(לא רותחים)
180 מ"ל (כ-¾ כוס) חלב לבחירתכם
1–2 כפיות סירופ מייפל טבעי/אגבה/ או עוד דבש מאנוקה

קצף קר קרמי לבנדר ומאקי:
1 כף חלב לבחירתך
3 כפות שמנת להקצפה
¼ כפית אבקת מאקי אורגנית
2–3 כפיות מסירופ הלבנדר שהכנתם

מכינים את סירופ הלבנדר:
שמים את כל המרכיבים של הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים מיד את האש ונותנים לתערובת להתבשל במשך 5 דקות. מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומשאירים להשרייה של 20 דקות. מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה לתוך כלי אטום ושומרים במקרר.

מכינים את הקצף הקר הקרמי:
שמים את כל המרכיבים של הקצף (לפי הסדר) בכוס או קערית קטנה, ומקציפים בעזרת מקציף ידני עד שהתערובת הופכת לקרמית וסמיכה. מניחים בצד.

מכינים את המאצ'ה:
מסננים ½ כפית אבקת מאצ'ה לתוך קערה. מוסיפים את המים החמים ומקציפים בעזרת מקציף במבוק או מקצף חשמלי עד שהתערובת חלקה לגמרי.

מרכיבים את המשקה:
ממלאים כוס גבוהה בקרח. מוסיפים את החלב, את הסירופ או הממתיק שבחרתם, ואת המאצ'ה שהכנתם- ומערבבים היטב.
מוזגים מעל את קצף הלבנדר הקר ומגישים!