ריבועי בצק עוגיות מאקה (ללא אפייה!)
ריבועי בצק העוגיות האלה עם מאקה אדפטוגנית הם בדיוק הנשנוש המושלם לספק את החשק שלכם למתוק! עשירים בטעמים, ומשלבים את הטעם הייחודי של המאקה עם הקרמיות של חמאת קשיו ומתיקות מדוייקת של מייפל.
המתכון הקליל הזה הוא קינוח בריא ומפנק, זריז להכנה(מעולה לאלתור של הרגע האחרון בערב חג) שלא דורש זמן בתנור או מצרכים יותר מידי מורכבים. אה, והוא ממכר ברמות- ראו הוזהרתם.
רכיבים:
1½ כוסות חמאת קשיו
½ כוס מייפל טבעית ואורגנית
½ כפית תמצית וניל טהורה
2 כוסות קמח שקדים
2 כפות אבקת מאקה
¼ כפית מלח ים דק
⅓ כוס שוקולד צ׳יפס איכותי מריר/טבעוני
לציפוי שוקולד:
1 כוס שוקולד צ׳יפס איכותי מריר/טבעוני
2 כפות חמאת קשיו
1 כף שמן קוקוס
הוראות הכנה:
1. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20x20 ס״מ עם נייר אפייה.
2. בקערה בינונית, מוסיפים את חמאת הקשיו, מייפל ותמצית הוניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
3. מוסיפים קמח שקדים, אבקת מאקה ומלח ים. מערבבים היטב ומקפלים פנימה את השוקולד צ׳יפס.
4. משטיחים את התערובת בתוך התבנית באופן אחיד. מכניסים למקפיא למשך כ-20 דקות.
5. ממיסים את השוקולד צ׳יפס, חמאת קשיו ושמן קוקוס בסיר קטן על אש קטנה, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה.
6. מוציאים את בסיס העוגיות מהמקפיא ושופכים את תערובת השוקולד מעל. מכניסים שוב למקפיא ל-5-10 דקות עד שהציפוי מתקשה.
7. מפזרים מעט מלח ים, חותכים לריבועים ונהנים. ניתן לשמור את השאריות במקרר(אם יש כאלה).
🍫 מכין ל-16 ריבועים 🍫