גלידת מאקי טבעונית ("Nice Cream") לקיץ זוהר מבפנים

גלידת מאקי טבעונית ("Nice Cream") לקיץ זוהר מבפנים

תותי מאקי (Maqui) עשירים בנוגדי חמצון רבי עוצמה, במיוחד אנתוציאנינים- פיגמנטים טבעיים שמעניקים להם את צבעם הסגול העמוק. נוגדי חמצון אלו עוזרים להגן על תאי העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים, אחת הסיבות המרכזיות להזדקנות מוקדמת של העור. בנוסף, הם תורמים להפחתת דלקתיות בגוף, מאיצים את תהליכי ההתחדשות הטבעיים של העור, ותומכים במראה אחיד, רענן וזוהר מבפנים החוצה.

המתכון הבא הוא דרך פשוטה, מרעננת ובריאה ליהנות מכל היתרונות של אבקת המאקי- בצורה של קינוח טבעוני, קיצי ומפנק.

עם בסיס של בננות קפואות שמספקות קרמיות טבעית, תוספת של פירות יער עשירים בנוגדי חמצון, ומגע עדין של וניל וסירופ מייפל, מתקבלת "Nice Cream" גרסת הבריאות לגלידה- שהיא גם טעימה וגם תומכת בעור שלך ובתחושת החיוניות הכללית. הכנה של כמה דקות בלבד, בלי צורך במרכיבים מסובכים או מכשור מיוחד. פשוט, מזין ומושלם לימים חמים.

רכיבים:

  • ¼ כוס פירות יער קפואים

  • 1 כף מיץ אוכמניות

  • 1–2 כפיות סירופ מייפל או דבש מאנוקה (או לפי הטעם)

  • ½ כפית תמצית וניל טהורה

  • קמצוץ מלח ים

אופן ההכנה:

  1. הכניסו את הבננה הקפואה לבלנדר חזק או למעבד מזון.

  2. ערבבו עד שהמרקם הופך לקרמי, תוך עצירה וגריפה של התערובת מהדפנות לפי הצורך.

  3. הוסיפו את אבקת המאקי, סירופ המייפל או דבש, הווניל והמלח. ערבבו שוב עד שהתערובת אחידה וחלקה.

  4. הגישו מיד למרקם רך כמו סמודי, או הקפיאו למשך שעה–שעתיים לקבלת מרקם של כדור גלידה.