טארט אוכמניות, דבש מאנוקה וטימין



הקרוסטטה הזו היא הקינוח המושלם לכל עונה – מאפה כפרי עם קצוות פריכים ומילוי אוכמניות מתקתק עם נגיעה עדינה של טימין ודבש מאנוקה. היא משלבת טעמים טבעיים ופשוטים, אבל התוצאה מרשימה במיוחד. השימוש באוכמניות טריות(או קפואות) יחד עם מרקם הבצק הפריך הופך את הטארט הזה לקינוח נפלא ולא מתאמץ, שנראה יפיפה בצלחת ומלא בטעם מפנק.

מרכיבים:

לבצק:
1 1/4 כוסות קמח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות ומוקפאת ל-5 דקות
1 כף מים קרים
1 כף סוכר קוקוס אורגני
קמצוץ מלח
למלית:
2 כפות דבש מאנוקה רוא
4 כוסות אוכמניות
3 ענפי טימין

אופן ההכנה:
לבצק: במעבד מזון, מערבבים את הקמח, סוכר קוקוס והמלח בפולסים קצרים עד שהתערובת נהיית אחידה. מוציאים את החמאה מהמקפיא ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים שוב בפולסים קצרים עד שהחמאה נראית כמו פירורים גסים. אם הבצק לא מתגבש כשצובטים אותו, הוסיפו כף מים קרים בהדרגה עד שהוא מתגבש. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי – צריכים להשאיר חתיכות קטנות של חמאה בתערובת. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר בזמן שמכינים את המלית.

למלית: מכניסים את האוכמניות (מלבד 1/4 כוס), הדבש והטימין לסיר קטן. מבשלים על אש קטנה עד שהאוכמניות מתרככות ומתחילות להתפרק, והתערובת נראית כמו ריבה – לא נוזלית מדי אך גם לא גוש. מסירים מהאש ומוסיפים את האוכמניות ששמרתם בצד.

להרכבה: מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משטח מקומח קלות, מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטר של כ-35 ס"מ. אין צורך שיהיה עיגול מדויק – הקצוות הלא אחידים מעניקים לטארט מראה כפרי וביתי.

העבירו את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ניתן לפזר כף שקדים טחונים על הבצק כדי לספוג מעט מהנוזלים.

שופכים את תערובת האוכמניות למרכז הבצק ומשאירים שוליים בגובה של כ-5 ס"מ מסביב. מקפלים את הקצוות מעל המלית וצובטים קלות כדי להדק.

לאפייה: אם רוצים, אפשר להבריש את קצוות הבצק במעט ביצה טרופה עם כף חלב, לפזר מעט דבש מאנוקה מעל. מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס (350ºF) ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.