סלסה מנגו וגוג'י בריז


תותי הגוג'י גדלים בצורה מסורתית בסין, טיבט, ובהימליה של נפאל והודו. היתרונות של תותי
הגוג'י מוזכרים בכתבים העתיקים של האיורוודה והרפואה הסינית. בכתבים אלו מוזכר הפרי כ"מזון הכי מרוכז ומבריא עלי אדמות״. הם מכילים רמה גבוהה של ויטמינים, מינרלים, אנטי-אוקסידנטים, פוליסכרידים וקרטנואידים ותכולת ויטמינים B1 B2 & C. בנוסף, כל חומצות האמינו ליצירת חלבון מלא ו-20 מינרלים, ורמות גבוהות של מימן מונע התייבשות.

הסלסה הזו משלבת את המתיקות הטרופית של מנגו עם עוצמת מזון העל וטעמם הייחודי של תותי גוג'י אורגניים, לתערובת טעימה ומרעננת שניתן ליהנות ממנה כמטבל או כסלט.
מושלמת לשילוב עם צ'יפס טורטייה פריך או כתוספת קלילה לצד ארוחה, הסלסה הזו מוסיפה טוויסט מדליק לכל מצב שתרצו. 

רכיבים:
1 כוס מנגו בשל חתוך לקוביות
¾ כוס עגבניות חתוכות לקוביות
⅓ כוס בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים חריפים(חלפיניו), מפורקים וחתוכים לקוביות
3 כפות תותי גוג׳י אורגניים
¼ כוס כוסברה קצוצה
מיץ מ-1 לימון או ליים סחוט
½ כפית. מלח(ניתן להוסיף עוד בהתאם הטעם)

הוראות הכנה:

  1. מכניסים את הגוג'י ברי לקערה קטנה ומכסים במים חמים. 
  2. מניחים בצד כ-10 דקות או עד שהם מתרכחים ומתנפחים. מסננים ומניחים בצד.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לקערה גדולה לפי הסדר הרשום ברכיבים ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון/ליים ומלח לפי הצורך.
  4. הגישו עם צ'יפס או השתמשו כתוספת על המנות האהובות עליכם ותהנו!