טארט לימון ולבנדר טבעוני

טארט לימון ולבנדר טבעוני

יש משהו כל כך חגיגי, עדין ומיוחד בשילוב של לימון ולבנדר. גם מרענן, גם מרומם, וגם יפהפה על הצלחת. הטארט הזה הוא גרסה טבעונית ונקייה למתכון קלאסי, עם בסיס שקדים ושיבולת שועל פריך ומילוי קטיפתי שמרגיש כמו קיץ באירופה.
הוא לא דורש אפייה מסובכת או רכיבים מעובדים, ויכול בקלות להפוך לקינוח הכוכב של שולחן החג- כזה שיגרום לכולם לשאול "את בטוחה שזה טבעוני?" 

רכיבים:
לבצק:
1 ו-½ כוסות קמח שקדים (או שקדים טחונים דק במעבד מזון)
½ כוס שיבולת שועל דקה
¼ כוס שמן קוקוס מומס
2 כפות סירופ מייפל טבעי או דבש מאנוקה
קורט מלח 
1 כפית תמצית וניל טהורה

למילוי הלימון-לבנדר:
1 ו-¼ כוס קרם קוקוס
⅓ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף גרידת לימון
¼ כוס סירופ מייפל (או יותר, לפי הטעם)
1 כף קורנפלור
1 כפית פרחי לבנדר מיובשים (עדינים באיכות למאכל – לא יותר מזה, הם מאוד דומיננטיים)



אופן ההכנה:
הבסיס:
מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
מערבבים בקערה את כל רכיבי הבצק עד לתערובת אחידה ודביקה.
משטחים בתבנית טארט בקוטר 20-22 ס"מ, כולל דפנות.
אופים במשך 10–12 דקות עד שהשוליים מזהיבים קלות. מניחים בצד עד שמתקרר.

המילוי:
בסיר קטן על אש בינונית, מערבבים את כל רכיבי המילוי.
מבשלים תוך ערבוב מתמיד (עם מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מרקם של פודינג.
מסננים אם רוצים מילוי עוגה חלק (במיוחד אם פרחי הלבנדר גדולים), ואז יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי.
מקררים לטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות עד להתייצבות.

להגשה:
 לקשט בפרחי לבנדר, גרידת לימון או פרוסות דקות של לימון. תהנו!

קרדיט לתמונות: https://delight-fuel.com/2019/04/27/no-bake-lemon-lavender-tart/