מרק עדשים וגרידת לימון- מחמם ותומך באיזון הורמונלי
מרק עדשים זה, הוא ארוחה מזינה ותומכת במיוחד לאיזון הורמונלי, הודות לשילוב של עדשים עשירות בברזל, ירקות כתומים וחומצות לימון המסייעות בספיגתו. המרק מתאים במיוחד לשלב הווסת, כאשר הגוף זקוק לתמיכה בברזל ובמינרלים כדי לחזק את האנרגיה ולשפר את התחושה הכללית.
רכיבים:
1-2 כפות שמן זית איכותי או שמן אבוקדו
3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים
2 גבעולי סלרי, חתוכים
1 בצל לבן בינוני, קצוץ
4 שיני שום, כתושות
6 כוסות ציר ירקות
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
2 עלי דפנה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח כשר
מיץ מלימון אחד (בערך 5 כפות)
1 כפית גרידת לימון
אופציונלי: תרד או קייל
להגשה: פטרוזיליה או כוסברה
הוראות הכנה:
1. חממו את השמן בסיר גדול על חום בינוני, הוסיפו את הבצל, הסלרי והגזר ובשלו תוך ערבוב תמידי עד שהירקות מתרככים, כ-3-4 דקות. הוסיפו את השום הכתוש ובשלו עוד דקה,
2.מזגו את ציר הירקות מעל הירקות שבסיר, והוסיפו את העדשים האדומות, עלי הדפנה, הכורכום והכמון. ערבבו היטב. הגבירו את החום לבינוני-גבוה עד שהמרק מגיע לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו לחום בינוני-נמוך. כסו את הסיר ובשלו כ-12-15 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
3.הסירו את המכסה והוסיפו למרק את מיץ הלימון, גרידת הלימון, המלח והפלפל. העבירו 2 כוסות מהמרק לבלנדר וערבלו במהירות גבוהה עד שהמרקם חלק, ואז החזירו את המרק המעורבל לסיר וערבבו. לחלופין, אפשר להשתמש בבלנדר מוט כדי לערבל חלק מהמרק למרקם הרצוי.
4.אם משתמשים בתרד, הוסיפו אותו ובשלו עוד 2-3 דקות. טַעֲמו את המרק והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הגישו עם פלפל שחור גרוס טרי, כוסברה או פטרוזיליה טרייה.
רכיבים:
1-2 כפות שמן זית איכותי או שמן אבוקדו
3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים
2 גבעולי סלרי, חתוכים
1 בצל לבן בינוני, קצוץ
4 שיני שום, כתושות
6 כוסות ציר ירקות
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
2 עלי דפנה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח כשר
מיץ מלימון אחד (בערך 5 כפות)
1 כפית גרידת לימון
אופציונלי: תרד או קייל
להגשה: פטרוזיליה או כוסברה
הוראות הכנה:
1. חממו את השמן בסיר גדול על חום בינוני, הוסיפו את הבצל, הסלרי והגזר ובשלו תוך ערבוב תמידי עד שהירקות מתרככים, כ-3-4 דקות. הוסיפו את השום הכתוש ובשלו עוד דקה,
2.מזגו את ציר הירקות מעל הירקות שבסיר, והוסיפו את העדשים האדומות, עלי הדפנה, הכורכום והכמון. ערבבו היטב. הגבירו את החום לבינוני-גבוה עד שהמרק מגיע לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו לחום בינוני-נמוך. כסו את הסיר ובשלו כ-12-15 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
3.הסירו את המכסה והוסיפו למרק את מיץ הלימון, גרידת הלימון, המלח והפלפל. העבירו 2 כוסות מהמרק לבלנדר וערבלו במהירות גבוהה עד שהמרקם חלק, ואז החזירו את המרק המעורבל לסיר וערבבו. לחלופין, אפשר להשתמש בבלנדר מוט כדי לערבל חלק מהמרק למרקם הרצוי.
4.אם משתמשים בתרד, הוסיפו אותו ובשלו עוד 2-3 דקות. טַעֲמו את המרק והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הגישו עם פלפל שחור גרוס טרי, כוסברה או פטרוזיליה טרייה.