שיבולת שועל גודלן לאטה

שיבולת שועל גודלן לאטה


מתכון שיבולת השועל המנחם הזה משלב את הקרמיות של שיבולת השועל עם התבלינים המחממים והצבע העז של תערובת הגולדן לאטה שלנו. המנה לא רק טעימה ומפנקת אלא גם מזינה במיוחד – שיבולת השועל מספקת אנרגיה מתמשכת וסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולתפקוד עיכול בריא, ואילו תערובת הגולדן לאטה שלנו, שמבוססת על כורכום, עשירה בנוגדי חמצון ובתכונות אנטי-דלקתיות התומכות במערכת החיסון ובבריאות המפרקים. 
מושלם לבקרים קרירים ורגועים לפני יום עמוס בעבודה!

מצרכים (ל-1-2 מנות):
3/4 כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב או חלב צמחי (שקדים, שיבולת שועל או קוקוס משתלבים מעולה)
1/2 כוס מים
1 כפית תערובת הגולדן לאטה
1 כף דבש מאנוקה, סירופ מייפל טבעי או סוכר קוקוס (אופציונלי)
קורט מלח ים

תוספות אופציונליות:
פירות טריים
שבבי קוקוס קלויים
אגוזים קצוצים (שקדים, פקאן או אגוזי מלך)
מעט חמאת אגוזים
קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן, ערבבו את שיבולת השועל, החלב והמים על אש בינונית. ערבבו עד שהכל מתאחד.
  2. הוסיפו את תערובת "לטה כורכום הזהב" לתערובת וערבבו היטב עד שהתערובת מתמוססת בנוזל.
  3. הביאו את התערובת לרתיחה עדינה ובשלו 5-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל הופכת לרכה וקרמית.
  4. הוסיפו את הממתיק (אם בחרתם) וקורט מלח ים. טעמו והתאימו את רמת המתיקות לטעמכם.
  5. הורידו מהאש והעבירו לקערה.
  6. הוסיפו את התוספות האהובות עליכם ותיהנו מארוחת בוקר חמימה ומזינה!