
מתכון שיבולת השועל המנחם הזה משלב את הקרמיות של שיבולת השועל עם התבלינים המחממים והצבע העז של תערובת הגולדן לאטה שלנו. המנה לא רק טעימה ומפנקת אלא גם מזינה במיוחד – שיבולת השועל מספקת אנרגיה מתמשכת וסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולתפקוד עיכול בריא, ואילו תערובת הגולדן לאטה שלנו, שמבוססת על כורכום, עשירה בנוגדי חמצון ובתכונות אנטי-דלקתיות התומכות במערכת החיסון ובבריאות המפרקים.
מושלם לבקרים קרירים ורגועים לפני יום עמוס בעבודה!
מצרכים (ל-1-2 מנות):
3/4 כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב או חלב צמחי (שקדים, שיבולת שועל או קוקוס משתלבים מעולה)
1/2 כוס מים
1 כפית תערובת הגולדן לאטה
1 כף דבש מאנוקה, סירופ מייפל טבעי או סוכר קוקוס (אופציונלי)
קורט מלח ים
תוספות אופציונליות:
פירות טריים
שבבי קוקוס קלויים
אגוזים קצוצים (שקדים, פקאן או אגוזי מלך)
מעט חמאת אגוזים
קמצוץ קינמון
אופן ההכנה:
- בסיר קטן, ערבבו את שיבולת השועל, החלב והמים על אש בינונית. ערבבו עד שהכל מתאחד.
- הוסיפו את תערובת "לטה כורכום הזהב" לתערובת וערבבו היטב עד שהתערובת מתמוססת בנוזל.
- הביאו את התערובת לרתיחה עדינה ובשלו 5-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל הופכת לרכה וקרמית.
- הוסיפו את הממתיק (אם בחרתם) וקורט מלח ים. טעמו והתאימו את רמת המתיקות לטעמכם.
- הורידו מהאש והעבירו לקערה.
- הוסיפו את התוספות האהובות עליכם ותיהנו מארוחת בוקר חמימה ומזינה!