עשיר, קרמי, עם נגיעות הדרים – הטארט הזה הוא הקינוח המושלם לערב חג או פינוק באמצע השבוע. ללא סוכר מעובד, ללא קמח, טבעוני, ופשוט להכנה עם טעמים של שוקולד מריר ותפוז שיוצרים שילוב מרענן ומדויק לעונה.
לתחתית:
¼ כוס חמאת קקאו אורגנית
2 כוסות קמח שקדים
½ כוס אבקת קקאו
½ כפית מלח ים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
למילוי שוקולד תפוז:
1 פחית (כ-400 מ"ל) קרם קוקוס (מלא, לא לייט)
115 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2 כפות חמאת קקאו מומסת ומקוררת
גרידה מתפוז אחד
מיץ מ-2 תפוזים בינוניים (כ-4 כפות)
1 כפית תמצית וניל טהורה
½ כפית מלח ים
לקישוט (אופציונלי):
שבבי קקאו של Navitas Organics
פרוסות תפוז
מלח גס איכותי
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים, אבקת הקקאו, סירופ המייפל וחמאת הקקאו המומסת עד שמתקבל מרקם אחיד ודביק. -
מעבירים לתבנית טארט בקוטר 23 ס"מ(ייתכן וכדאי לשמן עם מעט שמן קוקוס), ומהדקים את התערובת היטב לתחתית ולדפנות. אופים במשך 10–12 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומתייבשת מעט. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
-
בינתיים מכינים את המלית:
מחממים את קרם הקוקוס בסיר קטן עד לסף רתיחה. לקערה בינונית מכניסים את השוקולד הקצוץ ושופכים מעל את הקרם החם. ממתינים 2 דקות, מוסיפים את חמאת הקקאו המומסת ומערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, הווניל והמלח – ומערבבים עד שהתערובת אחידה. -
מוזגים את המלית על הבסיס שהתקרר ומכניסים למקרר להתייצבות למשך לפחות שעתיים, או עד שהטארט מוצק.
-
מקשטים בפרוסות תפוז, שבבי קקאו ומעט מלח גס, חותכים ונהנים!