אוזניי המן בגרסה הבריאה יותר- חלק 2!
אם אתם אוהבים אוזני המן אבל מעדיפים אותם עם טוויסט קצת יותר בריא ועשיר בטעם, זה בדיוק המתכון בשבילכם. בצק כוסמין עם קקאו מפנק, מתיקות טבעית ומילוי קרמי של חמאת בוטנים וקינמון – בלי סוכר מעובד, בלי יותר מידי מאמץ, ביס מושלם ומנחם שבא בול עם כוס משקה חם.
רכיבים לבצק:
½ 1 כוס קמח כוסמין מלא אורגני
2 כפות של אבקת קקאו או תערובת קקאו ריישי
1 כפית אבקת אפייה
בין ¼ ל-1/2 כוס סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה(תלוי ברמת מתיקות שאתם מעדיפים)
קורט מלח
½ כפית מחית וניל איכותית
⅓ כוס חמאת גהיי (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן זית בכבישה קרה)
¼ כוס מים פושרים
למילוי:
2 כפות חמאת בוטנים אורגנית
1 כף מייפל טבעי
¼ כפית קינמון
קורט מלח
הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה מסננים ומערבבים את הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, ומלח.
2. מוסיפים את הרכיבים הרטובים(מייפל, גהיי,וניל, ומים) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
3. בקערה קטנה נפרדת: מערבבים יחד את כל המרכיבים למילוי ומניחים בצד
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים(לא חובה אך לפעמים יותר נוח לעבודה) ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.
5. בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
6. מעבירים את העיגולים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומניחים במרכז כל עיגול חצי כפית עד כפית מהמילוי, וסוגרים לצורת אוזן המן.
7. במידה וחילקתם את הבצק, חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
8. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט בצדדים.
הערות:
- מכין כ-15 אוזניי המן
- שומרים בקופסה אטומה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שבוע.