דייסת שטרודל תפוחים

דייסת שטרודל תפוחים


תתכוננו להתאהב במנה המושלמת הזאת, עשירה ברכיבים מזינים וטעם חלומי של פאי תפוחים! ארוחת בוקר קלה להכנה עם מינימום מאמץ ומקסימום הנאה.

רכיבים:

½ כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב צמחי
1 תפוח- חצי מגורד, חצי חתוך לקוביות
1/2 עד 1 כפית קינמון או הל (אופציונלי)
1 כפית שמן קוקוס אורגני
מעט דבש מאנוקה
1 כף קוקוס מיובש (אופציונלי)
מספר שקדים חתוכים גס

אופציות לתוספות:
פירות טריים (תפוח טרי, אוכמניות, קיווי)
סופרפודס יבשים (גוג׳י ברי, מולבריז...)
שקדים או אגוזים
גרנולה טבעית ללא סוכר

הוראות הכנה:

  1. לסיר קטן נוסיף את שיבולת השועל, החלב, הקינמון, התפוח המגורד והקוקוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. נבשל במשך 6-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. נוסיף עוד חלב על מנת להגיע לדייסה בעלת המרקם רצוי.
  2. בזמן שהדייסה מתבשלת נמיס את שמן הקוקוס במחבת, נוסיף את קוביות התפוח ונטגן 3-4 דקות עד שהתפוח מתרכך.
  3. נעביר את שיבולת השועל לקערה ומעל נפזר את התפוחים המטוגנים. מפזרים מעל עוד קינמון, שקדים וקצת דבש מאנוקה להמתקה עדינה. מגישים מיד ונהנים!