לא תאמינו כמה האוזני המן האלה טעימים ופשוטים להכנה! אם אתם אוהבים אוזני המן אבל מחפשים גרסה קצת יותר בריאה ונקייה, אלה בשבילכם. בצק כוסמין עדין, מתיקות טבעית ללא סוכר לבן או רכיבים מעובדים, ומילוי מפנק של חמאת שקדים עם נגיעת מאצ’ה רעמת האריה – שילוב שהוא גם טעים וגם נותן בוסט קטן של פוקוס ואנרגיה. הפינוק המושלם לחג שבא בול לצד כוס תה ג׳וי – לרגע של שמחה ואור בחודש אדר זה.

רכיבים לבצק:
⅔ 1 כוס קמח כוסמין מלא אורגני
1 כפית אבקת אפייה
בין ¼ ל-1/2 כוס סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה(תלוי ברמת מתיקות שאתם מעדיפים)
קורט מלח
½ כפית מחית וניל איכותית
⅓ כוס חמאת גהיי (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן זית בכבישה קרה)
¼ כוס מים פושרים
למילוי:
2 כפות חמאת שקדים אורגנית
2 כפות מייפל טבעי
¼ כפית קינמון
קורט מלח
1 כפית גדושה של אבקת מאצ׳ה רעמת האריה

הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה מסננים ומערבבים את הקמח, אבקת אפייה, ומלח.
2. מוסיפים את הרכיבים הרטובים(מייפל, גהיי,וניל, ומים) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
3. בקערה קטנה נפרדת: מערבבים יחד את כל המרכיבים למילוי ומניחים בצד
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים(לא חובה אך לפעמים יותר נוח לעבודה) ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.
5. בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
6. מעבירים את העיגולים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומניחים במרכז כל עיגול חצי כפית עד כפית מהמילוי, וסוגרים לצורת אוזן המן.
7. במידה וחילקתם את הבצק, חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
8. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט בצדדים.
הערות:
- מכין כ-15 אוזניי המן
- שומרים בקופסה אטומה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שבוע.