לפעמים כל מה שמתחשק זה משהו קטן, מתוק ומשביע – ועדיף כזה שמכינים בכמה דקות מחומרי גלם טובים שיש בבית. העוגיות האלה מושלמות כנשנוש של אחר הצהריים או כפינוק לצד הכוס תה. רק 6 מרכיבים, קערה אחת ותנור חם- וזה מוכן.
רכיבים:
2 בננות גדולות ובשלות מאוד
¼ כוס סוכר קוקוס אורגני
½ כוס חמאת בוטנים או שקדים טבעית + 2 כפות לתוספת מעל העוגיות
¼ כוס אבקת קקאו נא
1 כוס שיבולת שועל דקה
½ כפית מלח ים
אופציונלי ומומלץ: 3 כפיות של אבקת איזון משקל(לתמיכה במערכת העיכול והכבד, איזון רמת האיסולין, והורדת כולסטרול ושומנים בדם)
הוראות הכנה:
-
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
-
בקערה גדולה, מערבבים את הבננות המעוכות, סוכר הקוקוס וחמאת הבוטנים עד שמתקבלת תערובת אחידה ולחה.
-
מוסיפים את אבקת הקקאו, שיבולת השועל והמלח, ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא של המרכיבים.
-
יוצרים עוגיות בעזרת כף ומניחים על תבנית אפייה ללא שימון. משטחים בעדינות כל עוגיה עם גב מזלג.
-
אופים במשך 12-15 דקות.
-
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמזלפים עליהן מעט חמאת בוטנים נוספת.