המתכון המשפחתי שלנו לארטישוק

המתכון הזה קיים אצלנו במשפחה דורות רבים. הוא קליל, טעים, בריא ומזין. תמיד כיף שיש אותו במגירה כשמתחילה עונת הארטישוקים כי הוא פשוט תמיד עובד. וזה לא סתם שעונת הארטישוקים מתחילה באביב, לארטישוק ערכים תזונתיים רבים שתורמים לניקוי רעלים והמתכון הספציפי הזה עוזר לשמרם גם לאחר הבישול.

המתכון המשפחתי שלנו לארטישוק

רכיבים:
5 ארטישוקים טריים (או כמה שנכנסים בסיר גדול שלכם)
מים
לימון
מלח ים
שמן זית 

הוראות הכנה:

  1. נשטוף את הארטישוקים ונקטום את הגבעול שלהם צמוד לבסיס הארטישוק.
  2. נניח את הארטישוקים המוכנים בסיר כשהכתר שלהם פונה למעלה והחלק אותו חתכנו כלפי מטה.
  3. נמלא מים בסיר עד 2/3 מגובה הסיר, קורט מלח, ככף שמן זית ומיץ מלימון אחד.
  4. לאחר שסחטנו את הלימון נחתוך אותו לפרוסות ונוסיף לסיר.
  5. נכסה את הסיר ונביא לרתיחה על אש חזקה. לאחר הרתיחה ננמיך את האש לבעבוע עדין. הארטישוקים יהיו מוכנים לאחר כ15-20 דקות.
  6. טיפ לדעת אם הארטישוק מוכן: לנסות לתלוש את אחד העלים של הארטישוק. אם העלה נתלש בקלות הארטישוק מוכן, אם לא תנו לו עוד מספר דקות ונסו שנית.
  7. נניח את הסיר במקרר לקירור מלא של הארטישוקים ונהנה עם עוד מעט שמן זית ומלח ים כמנה ראשונה או אפרטיפי.