איך לתמוך במערכת החיסון באופן טבעי החורף הזה
בחיי היומיום שלנו, לאורך כל השנה ובחורף בפרט, הגוף נחשף ללא מעט וירוסים וחיידקים העלולים לגרום לזיהומים ומחלות שונות. למזלנו, יש לנו מנגנון הגנה טבעי ומובנה - מערכת החיסון שלנו.
הרגלי חיים קלים לשיפור וחיזוק מערכת החיסון
זה לא חדש שהרגלי אורח חיים פשוטים כמו שינה טוב, אכילת תזונה מאוזנת מלאה בפירות וירקות, ושטיפת ידיים באופן קבוע יכולים לעזור לתמוך ביכולת של הגוף להדוף זיהומים, אך האם ידעתם שיש צמחי מרפא בעלי תכונות עוצמתיות שיכולות לעזור לתמוך בהגנה הטבעית של מערכת החיסון באופן ממוקד?
להלן התרופות הטבעיות האהובות עלינו לתמיכה במערכת החיסון:
סמבוק
פרי הסמבוק הצבעוני מכיל עושר של נוגדי חמצון טבעיים וכמות גבוהה של ויטמין C המסייע לטיפול ומניעת מחלות החורף השונות.
חליטת תה צמחים היא דרך נפלאה לשלב את הצמח מרפא הזה בחיי היום יום. חליטת סמבוק ואכינצאה אורגני עשיר בנוגדי חמצון ואחת החליטות המובחרות בעונה הזאת בדיוק מהסיבה הזו.
לכל היתרונות של הסמבוק השחור מוזמנים לקרוא כאן.
ויטמין C
ויטמין סי הוא הכרחי להתנעת מערכת החיסון כשהגוף נתקף לראשונה על ידי וירוס או זיהום, הוא גם זה שמאותת לתאי הדם הלבנים, שאחראיים על תגובת המערכת החיסונית, להגן על הגוף.
שילוב של ויטמין סי בשגרה היומיומית מחזקת את מערכת החיסון, מגבירה את הספיגה של מינרלים חיוניים כמו ברזל, ומעלה את רמות נוגדי החמצון בגוף שמגנים על התאים מפגיעה.
מזונות המכילים ויטמין C: פירות הדר, תותים, אוכמניות, ברוקולי, תפוח אדמה, גמבות, ועוד.
הויטמין C שלנו:
- מיוצר אך ורק מפירות שלמים ולא מסונתזים במעבדה
- תומך בתפקוד אופטימלי של המערכת החיסונית
- מלא בפירות אורגניים עשירים בויטמין סי כמו אמלה ואסרולה
- נספג בצורה אופטימלית ונשאר בגוף לאורך זמן
פטריות מרפא
פטריות מרפא מעוררות ייצור ציטוקינים, המגדילים את תאי התקיפה הטבעיים שלנו ומשפרים את מערכת ההגנה של הגוף. מערכת החיסון מופעלת גם על ידי תרכובות כמו טרפנים, המצויות בפטריות מרפא. [1]
ניתן להוסיף בקלות פטריות מרפא לתזונה על ידי נטילת תוספי תזונה כמו פטריות כוח וזנב התרנגול, או בבישול מגוון מנות טעימות.
ג׳ינג׳ר
שורש ג'ינג'ר הנפלא מחמם את הגוף עמוק מבפנים ומכיל רמות גבוהות של שמנים אתריים הממריצים את מחזור הדם ומעניקים הגנה אנטי-בקטריאלית טבעית.
ניתן להינות מג׳ינגר במגוון חליטות תה הג׳ינג׳ר שלנו או במנות מנחמות כמו דייסת שיבולת שועל ג'ינג'ר וקינמון.
דבש מאנוקה
מתוק, מרגיע ומזין, דבש המאנוקה הוא אחת מצורות הדבש הייחודיות והמועילות ביותר בעולם.
בשנת 1981, חוקרים מאוניברסיטת וואיקאטו בניו זילנד גילו שלדבש מאנוקה יש רמה גבוהה משמעותית של אנזימים מאשר בדבש רגיל. הם זיהו את הרכיב הפעיל בשם MGO, מתילגליוקסאל, שריכוזו הוא שקובע את עוצמת הדבש שבצנצנת. דבש מאנוקה הוא אנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי ואנטי מיקרוביאלי והוכח כבעל יעילות נגד חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה וכמקדם את כוחות הריפוי של הגוף נגד פתוגנים פנימיים וחיצוניים.
בזמן מחלה, הוא ישפר את כאבי הגרון, ויעזור להרגיע שיעול ולשפר תסמיני הצטננות. דבש המאנוקה מסייע גם לאנשים עם בעיות סינוס חריפות ואלרגיות עונתיות.
לפרטים נוספים וכל היתרונות המדהימים של דבש המאנוקה, מוזמנים לקרוא כאן.
מקורות מידע
[1] Immune Modulation From Five Major Mushrooms: Application to Integrative Oncology, Alena G. Guggenheim, Kirsten M. Wright, and Heather L. Zwickey, Feb 2024