6 מזונות על מומלצים לקיץ


הטמפרטורות ממשיכות לעלות ועונת הקיץ מגיעה לאט לאט לשיאה. בתקופות כאלה חיוני להזין את הגוף במזונות שלא רק מספקים אנרגיה אלא גם עוזרים לנו להישאר קרירים ורעננים. מזונות-על, הידועים בצפיפות הגבוהה של חומרים מזינים, מושלמים לתפקיד זה.


אז מה הם מזונות על? המזונות החזקים ביותר, המרוכזים ביותר והעשירים ביותר ברכיבים תזונתיים על פני האדמה. מזונות על מטהרים את הגוף, מספקים נוטריינטים ואנרגיה, ויטמינים ומינרלים חיים, מתקנים חוסר איזון ומביאים אותנו למשקל הרצוי תוך הנאה.

היום נחקור את המזונות על המומלצים לשילוב בתזונת קיץ בריאה, מזינה וקרירה. 

1. ספירולינה

ספירולינה היא אצה כחולה-ירוקה אורגנית של מים מתוקים, המכילה נוטריינטים וכלורופיל פיקוציאנין כחול בריכוז גבוה. עשירה בחלבון, ויטמינים B1, B2, B3, ברזל ונוגדי חמצון, הספירולינה מגבירה את רמות האנרגיה ומשפרת את תפקוד מערכת החיסון. היא מועילה במיוחד בחודשי הקיץ עקב תכונותיה המנקות רעלים, שעוזרות לסלק חומרים מזיקים, לווסת ולאזן את מערכות הגוף.

איך לצרוך: הוסיפו אבקת ספירולינה לשייק או קערת סמודי מפנקת לארוחת בוקר מזינה או לנשנוש קליל במהלך היום.

2. זרעי צ'יה

זרעי צ'יה היוו מרכיב מרכזי בתזונה של בני שבטי המאיה והאינקה. למעשה, השם "צ'יה" הוא המילה בשפת שבט המאיה ל"כוח". אכן כן, זרעי צ'יה הם קטנים אך עוצמתיים- מכילים חלבון זמין, סיבים תזונתיים ושרשרת ארוכה ואיכותית של ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו ונוגדי דלקת.
זרעים אלה מצוינים לשמירה על הידרציה, כיוון שהם בעלי יכולת לספוג פי 10-12 ממשקלם במים ולהפוך לג'ל זמין לגוף המסייע בשמירה על רמת הנוזלים בגוף. בנוסף, הם מכילים מינרלים חיוניים כמו מגנזיום, סידן ואשלגן, שעוזרים לאזן את רמות האלקטרוליטים בגוף. זה חשוב במיוחד כאשר אנו מזיעים הרבה.

איך לצרוך: ערבבו זרעי צ'יה עם מים או חלב שקדים כדי להכין פודינג צ'יה קרמי, או פזרו אותם מעל סלטים או יוגורט.

3. אוכמניות

אוכמניות ידועות בתכולת נוגדי החמצון הגבוהה שלהן. הן עשירות בוויטמינים C ו-K, סיבים תזונתיים ומנגן. הרמות הגבוהות של אנתוציאנינים(סוג של נוגד חמצון), עשויות לסייע בהגנה על העור מפני נזקי קרינת UV, ומסייעות להגן על הגוף מפני עקה חמצונית ולהפחית דלקות(שעלולות להתגבר בחום).

איך לצרוך: ניתן להינות מאוכמניות קפואות בשייקים, טריות בסלטים או כנשנוש בריא בפני עצמו.

4. אבקת מיץ סלק

סלק הוא מקור תזונתי עוצמתי, הידוע בצבעו התוסס וטעמו המתקתק ואדמתי. עשיר בניטראטים, הסלק משפר ביצועים אתלטיים, מוריד לחץ דם ומשפר את זרימת הדם. תכונותיו המקררות הופכות אותו לבחירה מצוינת לקיץ, מסייעות בוויסות טמפרטורת הגוף ובשמירה על הידרציה.

איך לצרוך: ניתן להינות מהיתרונות המדהימים של הסלק בעזרת אבקת מיץ הסלק שלנו. לערבב עם מים, להוסיף לשייקים או למתכוני אפייה צבעוניים.


5. עשב חיטה
עשב חיטה שופע בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ותכונות ניקוי רעלים, הוא נחשב כתרופת פלא טבעית שיכולה להצעיר את הגוף, להגביר את רמות האנרגיה ואפילו לשפר את מראה העור. נוגדי חמצון העוצמתיים שבעשב חיטה מגנים מפני נזקי חמצון שעלולים להתגבר בחשיפה מוגברת לשמש.

איך לצרוך: סחטו מיץ עשב חיטה טרי או השתמשו באבקת מיץ עשב חיטה שלנו בשייקים לחיזוק תזונתי פשוט ועוצמתי.

6. אלוורה

כמובן שאי אפשר לדבר על מזונות על מומלצים לקיץ מבלי להתייחס לכוכבת של העונה: אלוורה. צמח האלוורה נמצא בשימוש מסורתי אלפי שנים כתומך במערכת עיכול בריאה, במערכת הרבייה ובעור בריא וזוהר. מיץ האלוורה נחשב כמזון העשיר ביותר עלי אדמות - סופר פוד במיטבו. האלוורה מרגיעה, מקררת, מלחלחת ומרפאה.

לאלוורה תכונות מקררות טבעיות,  העוזרות להוריד את חום הגוף מבפנים. היא אנטי-דלקתית, עוזרת לשמור על רמת חומציות מאוזנת בגוף(חשוב כשמאבדים מינרלים בזיעה), ומכילה כמות גבוהה של מים ואלקטרוליטים, המסייעים בשמירה על איזון הנוזלים בגוף.

איך לצרוך: ניתן לשתות מיץ אלוורה כפי שהוא(על פי הוראות השימוש בתיאור המוצר), או לערבב יחד עם מיצים אחרים או שייקים למשקה מרענן ומעניק לחות.