קינואה קייל עם כרובית ובטטה בתנור

סלט מפנק, טעים, ועשיר בערכים תזנותיים, ירקות שורש צבעוניים, חלבון צמחי, וסופרפודס שיתמכו בכל מערכות הגוף ובעיכול מאוזן- פשוט להכנה, ומושלם לארוחת צהריים או ערב ויתן לכם אנרגיה להמשך היום.  


רכיבים:

ראש כרובית בינוני חתוך לפרחים 1
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
5 כפות שמן זית
1 כף אבקת קארי
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס קינואה, לא מבושלת
2 כוסות מים
2 כוסות קייל קצוץ גס (לא חובה)
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
½ כפית גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
4 כפות גרעיני דלעת

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מערבבים את הכרובית והבטטה בקערה גדולה עם 3 כפות שמן זית, אבקת קארי, פפריקה, אבקת שום, ½ כפית מלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית גדולה וצולים במשך 35 עד 40 דקות, מערבבים פעם אחת תוך כדי הצלייה (לאחר 20 דקות בערך), עד לריכוך.

3. בינתיים, נשים את הקינואה יחד עם 2 כוסות מים ו-¼ כפית מלח בסיר בינוני ונביא לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה, עד שהקינואה רכה. מערבבים פנימה את הקייל (אם משתמשים), ושומרים מכוסה עד לשימוש. (החום מהקינואה ירכך את הירוקים.)

4. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים פטרוזיליה, גרידת לימון, 1 כף מיץ לימון, ו-2 כפות שמן זית.


5. מחלקים את הקינואה באופן שווה בין 4 קערות. מעל מוסיפים כרובית צלויה ובטטה וזילוף שמן הפטרוזיליה. מוסיפים כף גרעיני הדלעת לקערה.