טארט ״נוטלה״ ופטריות ללא גלוטן

הטארט הזה זה מסוג הדברים שאנשים תמיד בהלם שהם טבעוניים. הוא קרמי, עם טעם שוקולדי עשיר ומתיקות מושלמת. אנחנו מבטיחים שאת הפטריות אף אחד לא ידע להוספתם.
אומנם מושחת, הטארט הוא ללא גלוטן ומלא בשומנים בריאים, סופרפודס ואדפטוגנים.
אנחנו אוהבים להגיש אותו לאורחים שלנו כי אפשר להכין אותו גם יום מראש והוא תמיד יהמם אותם.

מצרכים:

לתחתית –
1 כוס אגוזי לוז
2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
1 כף אבקת פטריית טרקי טייל (או כל פטרייה אחרת)
¼ כפית מלח ים
5 כפות שמן קוקוס וירג׳ין מומס
4 כפות סירופ מייפל

למלית –
כוס וחצי / 400 גרם חלב קוקוס
180 גרם / 2 חבילות שוקולד מריר
2-3 כפות סירופ מייפל
4 כפות חמאת אגוזי לוז
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת פטריית טרקי טייל (או כל פטרייה אחרת)
קורט מלח ים

הוראות הכנה:

  1. נחמם את התנור ל 180 מעלות.
  2. נוסיף את האגוזי לוז למעבד מזון ונעבד עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. נוסיף את שאר מרכיבי התחתית למעבד המזון ונעבד בפולסים עד לקבלת מרקם פירורי. התערובת צריכה להדבק שנלחץ עליה בין האצבעות.
  4. נעביר את התערובת לתבנית הטארט ונלחץ אותה לתחתית והצדדים לקבלת תחתית בעובי שווה.
  5. נאפה בתנור חם כ 15-17 דקות עד שהבצק זהוב וקריספי. נוציא מהתנור ונניח להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. בינתיים, נכין את המלית על ידי הוספת כל המרכיבים לסיר קטן. נחמם על אש בינונית-נמוכה עד שהשוקולד נמס והמלית אחידה. כשהמלית אחידה, נוריד את הסיר מן האש. המלצה שלנו, התחילו מהכמות הפחותה של המייפל וטעמו לפני הוספה של עוד לקבלת המתיקות הרצויה.
  7. נמזג את המלית לתבנית הטארט ונניח במקרר כ 3-4 שעות להתייצב (אפשר גם לילה). כשהמלית יציבה נקשט בעוד אגוזי לוז קצוצים או כל קישוט אחר ונגיש עם חליטת צמחים מרגשת.