בננה מאפין בלי הסטרס - טבעוני
אנחנו אוהבים מאפינס ולחם-בננה. אז למה לא לאחד אותם ולקבל כיף כפול?! המאפינס האלה רכים וקלילים וכל כך טעימים שהם יעלמו עוד ביום הראשון. הם קלים ומהירים להכנה, וישאירו אותך כמעט בלי כלים בכלל. הוספנו להם ריישי כדי להביא איכויות מורידות סטרס, כדי שהקפה ועוגה של אחרי הצהריים יהיו אקסטרה רגועים.
מנות: 10-12 מאפינס
זמן הכנה: חצי שעה
מרכיבים:
2 ״ביצים״ מזרעי פשתן (2 כפות / 14 גרם זרעי פשתן טחונים + 5 כפות / 75 מ״ל מים)
4 בננות בשלות (תלוי בגודל הבננות שני את הכמות)
¼ כוס / 50 גרם סוכר חום אורגני
¼ כוס / 50 גרם סוכר קוקוס
¼ כוס / 55 גרם שמן קוקוס מומס (חמאה או גהיי יעבדו גם)
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח ים
1 כף / 20 גרם אבקת פטריית ריישי
1 כוס / 200 גרם קמח (או קמח ללא גלוטן)
½ כוס / 45 גרם שיבולת שועל (אפשר גם ללא גלוטן)
מרכיבים לקרמבל:
¼ כוס / 50 גרם סוכר חום אורגני
5 כפות / 40 גרם קמח (או קמח ללא גלוטן)
2 כפות / 30 גרם שמן קוקוס (חמאה או גהיי יעבדו גם)
הוראות הכנה:
- נחמם את התנור ל 180 מעלות
- נכין את ה״ביצים״ מזרעי פשתן בקערה גדולה – נוסיף את הזרעים הטחונים והמים ונערבב טוב, נעזוב לכ-5 דקות.
- נוסיף את הבננות לקערה ונמעוך, אנחנו השארנו מעט טקסטורה.
- נוסיף את הסוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח ונערבב ביחד.
- נערבב לתוך התערובת את התמצית וניל והשמן.
- נוסיף את המרכיבים היבשים – אבקת ריישי, קמח ושיבולת שועל, נערבב עם כף רק עד שהתערובת אחידה (להימנע מערבוב יתר).
- נעביר את התערובת למגש מאפינס ונמלא כל מאפין לבערך ¾ מגובה התבנית.
- באותה קערה נשים את מרכיבי הקרמבל ונערבב עם מזלג (או ידיים) למרקם חולי. נוסיף את הקרמבל מעל המאפינס.
- נאפה בתנור החם לכ 18-25 דקות או עד שהלמעלה זהוב וסכין או קיסם יוצאים נקיים. נוציא מהתנור וניתן להם להתקרר מספר דקות. נוציא מהתבנית ונגיש אותם חמימים. כאשר המאפינס התקררו לטמפרטורת החדר, נעביר אותם לקופסה, הם ישמרו עד שבוע.