עוגת בננה קוקוס ודבש מאנוקה



עוגת בננה קוקוס ודבש מאנוקה ללא גלוטן- מושלמת לשולחן החג שלכם או לצד כוס תה חם. דבש המאנוקה מוסיף מתיקות עדינה וטעם ייחודי, וכמובן מכיל שפע של ערכים תזונתיים. עוגה פשוטה להכנה שתיכנס לכם לרשימת מתכונים הקבועים בהבטחה!

רכיבים:
4 בננות בשלות
¾ קמח קוקוס 
5 ביצים
1-2 כפות דבש מאנוקה
1 כפית קינמון
1/4 כוס חמאת שקדים אורגנית
½ כוס שקדים חתוכים 
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה(ומניחים בצד)
  2. בקערה גדולה מועכים את הבננות עם מזלג ומוסיפים את קמח הקוקוס, ביצים, דבש מאנוקה, חמאת שקדים, קינמון, אבקת סודה לשתייה + אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל, וחצי מכמות השקדים החתוכים.
  3. השתמשו במטרפה כדי לערבב היטב את הבלילה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את החצי השני של השקדים החתוכים.
  4. מכניסים לתנור ואופים עד שמרכז העוגה תפח והתחיל להיסדק, כ-45 עד 55 דקות. סכין או קיסם אמור לצאת נקי אם מכניסים אותה למרכז העוגה. 
  5. מחכים עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני החיתוך וההגשה. הקפידו לאחסן אותה בכלי אטום במקרר או במזווה. היא אמורה להישמר לפחות חמישה ימים כאשר מאוחסנת במקרר, אם היא לא תתחסל לפני!

    לפרטים נוספים על כל היתרונות המדהימים של דבש מאנוקה, לחצו כאן