טורטליני סלק במילוי טופו קרמי לימוני- המתכון של שירה פלדמן
שירה פלדמן, קאוצ׳רית לבריאות הוליסטית ויוצרת תוכן המתגוררת כרגע בתאילנד, מביאה לנו מתכון מטורף של פסטה ורודה בעבודת יד; יפיפייה וטעימה ברמות שאינה דורשת שום צבע מאכל מלאכותי או התעסקות עם סלק נא - רק את אבקת מיץ הסלק האורגני שלנו!
בנוסף לצבעו המדהים, מיץ סלק הוא אחד המיצים המזינים ועשירים ביותר בוויטמנים ומינרלים חיוניים ותרכובות צמחיות ייחודיות.
מתכון זה הוא יחסית פשוט(רק צריך טיפה זמן וסבלנות), טבעוני, ועשיר בחלבון וערכים תזונתיים שימלאו אתכם באנרגיה- וכבר אמרנו? הפסטה הכי טעימה שתטעמו!
מרכיבים:
להכנת הפסטה הטרייה
¼ 2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
3/4 כוס מים
1 כפית אבקת מיץ סלק
מילוי ריקוטה שום טבעונית
1/2 גוש (בערך 220 גרם) טופו יציב, סחוט ולחוץ
2 כפות שמרים תזונתיים
3 שיני שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מיץ לימון
הוראות הכנה:
- התחילו בהכנת בצק הפסטה. מערבבים יחד את הקמח ומלח עד לאיחוד.
- יוצרים גומה במרכז הקערה או משטח ויוצקים לתוך החור את שמן הזית והמים(שמעורבבים עם הסלק). מתחילים ללוש עם הידיים עד שהבצק מתאחד. יוצרים כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- בזמן הזה הכינו את הריקוטה הטבעונית. מוסיפים את מרכיבי הריקוטה למעבד מזון וטוחנים עד שהתערובת חלקה. מניחים בצד עד לשימוש.
- לאחר שהבצק התקרר, חותכים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק מהבצק לעובי של כ-0.25 ס״מ. אפשר לעשות זאת עם גלגלת פסטה או על משטח מקומח עם מערוך.
- חותכים לעיגולים בגודל של כ-6 ס״מ רוחב
- לאחר מכן ממלאים כל עיגול ב-1/2 כפית ממלית הריקוטה. מניחים אותו במרכז.
- הרטיבו את הקצוות של הפסטה, ואז קפלו לשניים ליצירת חצי ירח. הרטיבו את שתי
הנקודות של חצי הירח והפגישו אותן - לסיר עם מים רותחים ומלח, מכניסים את הפסטה המגולגלת למשך 3-4 דקות עד שהם צפים למעלה
בתיאבון!