סלט שהוא ארוחה ירוקה ומושלמת
סלט שבא בול ביום שאחרי ארוחה גדולה, כארוחת צהריים למשרד או כארוחת ערב קלילה וממלאה. הוא מלא בנוטריינטים וכלורופילים בצבע ירוק בוהק ויפיפה. אנחנו אוהבים להוסיף אדפטוגנים לרוטב שלנו כי זאת דרך כל כך קלילה וכיפית להכניס אותם לשגרת התזונה שלנו. במתכון הזה בחרנו באבקת אשווגנדה להורדת סטרט אבל גם אבקת מיאטקה תתאים אם רצונכם הוא לאזן את הסוכר בדם. הסלט יספיק לשני אנשים ויקח בערך 15 דקות להכין – קלי קלות!
מרכיבים לסלט:
1 ברוקולי
1 שן שום
1 כף גהיי או שמן זית
1-2 מלפפונים חתוכים לקוביות גדולות
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן קצוץ מכל אחד: פטרוזיליה ונענע או כל עשבים אחרים שאוהבים
מרכיבים לרוטב:
1 אבוקדו בשל
½ כפית אבקת שום (או יותר אם אוהבים) - אופציונלי
1 כפית אבקת אשווגנדה / מיאטקה
½ כפית מלח ים
חופן פטרוזיליה/כוסברה
חופן בזיליקום
מיץ מלימון אחד
¼ כוס מים
הוראות הכנה:
- נשים את הברוקולי והשום במעבד מזון ונעבד בפולסים עד שהברוקולי נראה כמעט כמו פתיתים קטנים ולא רואים את השום.
- במחבת קטנה נחמם את הגהיי (או שמן זית) ונוסיף את הברוקולי והשום עם קצת מלח ים ופלפל שחור. נבשל עד שהתערובת חמה ומריחה נפלא בערך 5-8 דקות. אפשר לתת לתערובת להתקרר או להשאיר אותה חמה בסלט – שניהם טעימים!
- בינתיים נשים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר ונעבד לתערובת חלקה ודיי נוזלית שנשפכת בקלות על הסלט.
- בקערה נניח את תערובת הברוקולי, המלפפון, הבצל הירוק והעשבים הקצוצים. נגיש עם הרוטב מעל או בצד.